İstanbul'da MAZLUMDER üyesi bir grup protestocu, Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu önünde toplanarak Mısır'daki katliamları protesto etti.

Akşam saat 20.30’da Beşiktaş Levent’deki Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu önünde toplanan aralarında kadın ve çocukların da yer aldığı İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUMDER) üyeleri, 3 Temmuz’dan bu yana Mısır'daki askeri cuntanın gerçekleştirdiği katliamlara destek verdiği gerekçesiyle Suudi rejimini protesto etti. Çevik kuvvet polisinin sokağı kapatarak yoğun güvenlik önlemi aldığı eylemde Suudi Arabistan yönetimini kınayan pankart ve dövizler açan eylemciler, sık sık Suud rejimi, ABD ve İsrail aleyhtarı sloganlar attı.

Devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin posterlerine de yer verilen eylemde, grup adına MAZLUMDER Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Beyhan, basın bildirisini okudu. Mısır’daki meydanlarda darbeye karşı sergilenen direnişe dikkat çeken Beyhan, “3 Temmuz 2013 tarihinde, Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, kurulmuş olan çirkin bir tezgah sonrası ABD, İsrail, Suud ortak yapımı bir darbe ile devrilip gözaltına alındı. Nahda ve Adeviye meydanlarında toplanan darbe karşıtları, yaklaşık 2 aydır onurlu bir sivil direniş sergilemekte; Mısır ordusu ve onların yedeğindeki baltacı katillerin hedefi haline gelmektedirler. Sivil insanların üzerine ateş açılan gösterilerde 3 bin 500’ün üzerinde sivilin ölümüne yol açan sistematik bir katliam politikası icra edilmektedir. Bu darbenin finansörlüğünü, darbe yiyen toplumların yaptığı İTT (İslam İşbirliği Teşkilatı), BM (Birleşmiş Milletler), BMGK (Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi) gibi batı güdümlü çok uluslu mekanizmalar, yine aynı alışıldık ikiyüzlü, ahlaksız tavırlarını takınmışlardır. Yine finansörlüğünü Müslüman toplumların yaptığı İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Birliği adı verilen; halkları Müslüman olan ülkeler tarafından kurulan mekanizmalar, yıllardır bütün zulüm coğrafyalarına yaptıkları gibi sessiz kalmışlar, üye ülkelerin kendi içindeki hukuksuzlukları fonlayan, bunlar var olan mevcut zalim rejimler eliyle destekleyen ve arkalayan kurumlar haline dönüşmüş; bu yönüyle de insanlık ve Müslümanlık için birer utanç vesikası mesabesine gelmişlerdir” şeklinde açıklama yaptı.

Dernek olarak daha önce insanlığa karşı işlenmiş olan suçlarda evrensel yargı yetkisine sahip olan Türkiye Mahkemelerini göreve çağırdıklarını da hatırlatan MAZLUMDER Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Beyhan, “MAZLUMDER olarak, TCK’nın 13. Maddesi gereğince, Sisi ve darbeci kadrolar hakkında suç duyurusunda bulunmuştuk. Bu kasamda Adalet Bakanı'nı, TCK 13 gereği yargılama talebinde bulunması için görevini yapmaya davet ediyoruz. ABD, İsrail, Suud destekli katiller eliyle Mısırlı Kardeşlerimizin uğradıkları vahşi katliamı lanetliyor, katledilen kardeşlerimize Rabbimizden rahmet; yaralılara şifa; direnişçilere sabır, irfan istikamet ve felah temenni ediyoruz” diyerek sözlerini noktaladı.

Yaklaşık 1 saat süren eylem, yapılan açıklamaların ardından olaysız şekilde sona erdi.