'Trabzon zor. Trabzon'da herşey çok zor' diyen AK Parti Trabzon Milletvekili Aday adayı Abdulkadir Uraloğlu, 'Trabzon’a çok daha şeyler katacağız' diyerek şu açıklamalara yer verdi;

AK Parti’nin amacı bu memlekete hizmet etmek, refah düzeyini yükseltmek, özgürlükleri genişletmek. AK Parti benim gibi milliyetçi muhafazakâr insanların tercümanı oldu. Meslek hayatımızda da ufkumuz genişledi bu sebeplerden dolayı fikirlerimizin örtüştüğü bir parti olduğundan Ak Parti kararı verdim.

Bu coğrafyada çalışıpta başarılı olan insanın dünyanın her yerinde başarılı olacağına inanıyorum. Zor bir coğrafyada yaşıyoruz.  Bir iş yeri sahibi olduğunuz zaman bir yere gidip gelirsiniz ama bürokrat olunca başarılı olunca sizi ülkenin farklı yerlerine gönderirler hizmet için bizde öyle olduk başarılı olduk ve ülkemizin farklı noktalarında hizmet ettik. 2003-2004 yıllarında da memleketimize hizmet ettik.

Görevimiz süresince bölünmüş yollar hamlesinde bir fiil katkımız oldu . Bu rakam 1303 km. Karadeniz çevre otoyolunun her aşamasında çalıştım ve trafiğe açtık. Samsun Ankara yolunda çalıştım trafiğe açtık. Yani kısacası Abdulakdir URALOĞLU yola düşmüş. Sayın Binali YILDIRIM beyin tabiri ile de yolları böldük hayatları birleştirdik.

2006 yılında Sayın Faruk ÖZAK Bakanımla beraber Karayollarından üst düzey bir heyetle Çin’e gittik. Çin Ulaştırma Bakanlığı yetkililerinden icraatlarını dinledim helal olsun dedim. Türkiye ekonomiside büyüyor gelişiyor ve bugün gelinen noktada biz hizmet noktasında onlardan daha ileriye gitmişiz.

Bizim amacımız hizmet etmek. Hizmet kulvarımızı genişleterek bütün Türkiye’nin derdiyle dertlemeye geliyoruz.

Bu kadar aday adayı arkadaşımızın olması bir zengillik, bir teveccüh bir önceki seçim 37 idi şimdi 49 tatlı bir rekabetin olacağı güzel bir yarış içerisindeyiz.

Karayolları Genel Müdürlüğü Kamu hizmetleri arasnda ciddi hizmetler yaptı. 12 yıl Bölge Müdürlüğü yaptm ve gayet kolay ulaşılabilir biri idim. Şimdi daha büyük hizmete talibim artık halka daha cok iç içe olacağımızdan vatandaşımızn bize ulaşamaması gibi bir durum söz konusu değildir.

Ulaşımı çözdüğümüz zaman diğer meseleleri de çözmüş oluyoruz. Yol yapıtık mı yatırım gelecektir. Demir yolunu da getirdik mi yeşil yol projesi vesaire derken büyük hizmetlerin önünü açmış olacağız.  Trabzon’un ihtiyaçlarını sıralayarak onları öncelik sırasına göre yapmak doğru olacaktır.

Ben 8 yıl Ankara’da görev yaptım. Ulaştrma Bakanlığına baktığımz da 18 tane Genel müdürlük var. Bunlarıın hepsi ile belli bir hukukumuz var. Bunun yanında siz Karayollarında çalışıyorsanız sadece Ulaştrma ile değil diğer Bakanlıklarla da hukunuz oluyor. Çevre Şehirciliğinden tutun Kültür Tabiat Varlıklarına kadar beraber çalıştığımız birçok kurum ve müdür arkadaşımız var. Bu noktada da Ben Ankara’yı ve devleti iyi tandıığımı düşünüyorum.

Trabzon zor. Trabzon’da her şey zor; milletimiz kaanatkardır ama sonuç odaklıdır. İşin olup olmadığına bakarlar bu anlamda bazı zorluklar olacaktır. Ama ben bu zorlukları aşacağıma inanıyorum.

Trabzon’da Kanuni bulvarımız var inşallah bitecektir. Şimdi tekrardan tartışmaya açılan Güney Çevre yolu var. Kısım kısım hayata geçirmemiz Trabzon’a çok şey katacaktır. Kanuni bulvarı bittiğinde Güney Çevre yolununda kazmasını vurmuş olamamız lazım.

Trabzon’u baştan aşağı yollarda donaktık zaten ama eksiklerimiz var. Bugüne kadar keşke kalmasaydık ama bazı işler süre istiyor imardır kamulaştırmadır. Bu anlamda nasip olurda biz göreve gelirsek en iyi anladığımız iş ulaşım Trabzon’a çok daha şeyler katacağız.

Bugüne kadar yaptığmız hizmetleri ben değil biz yaptık. Ben Karayollarında ekibimle birlkte ne yaptıksa herkesin bir taşı, emeği vardır. Kimse tek başına her şeye yetmeyebilir. Bu yüzden biz yapacağız. Şehrimizin tüm dinamikleri ile birlkte istişareler edecek ve başaracağız.