61SAAT HABER SERVİSİ - Ortahisar İlçe Başkanlığı için, talip olduğunu açıkladığı günden bu yana büyük destek gören partinin gençlik kollarından bugüne önemli kademelerinde sürekli kesintisiz hizmet veren AK Parti Trabzon İl Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Demirtaş, 61saat.com İmtiyaz Sahibi Erhan Esaspehlivan’ı ziyaretinde merak edilen bazı soruları cevaplamayı da ihmal etmedi. 

Açıklamalarının başında adaylığını açıklaması ile kongre sürecine farklı bir heyecan kattığını belirten Demirtaş, bu hareketliliğin AK Parti dinamiklerinin her zaman her türlü seçim ve çalışmaya hazır olduğunun bir göstergesi olduğunu ifade etti. 

AK Parti iktidarı ile Türkiyeyle aynı oranda Trabzon’un çok önemli hizmetler büyük yatırımlar aldığını belirten Demirtaş “Bugüne kadar görev yapan başkanlarımız, yöneticilerimiz, mesai artadaşlarımız, teşkilat mensuplarımız büyük fedakarlıklarla bu büyük davayı kartopu gibi büyüterek belkide dünyanın en büyük sivil toplum kuruluşu haline getirdiler. 


TEMEL ALTUNBAŞ’A TEŞEKKÜR

AK Parti gerek üye sayısı ile gerek 81 ildeki teşkilatlanması olarak gerçekten Türkiye’de çok seviyeli, çok özel çok güzel bir çatı oluşturmuş ve bu çağının altında adil din ırk mezhep demeden herkesi kucaklayarak hizmet etmiştir. 
İşte bu hizmet kervanına karınca misalı bizlerde bir şeyler taşıyabildiysek ne mutlu bize. Gerçekten Ak Parti’nin bir askeri olarak, bu davaya bu millete, bu teşkilata hizmet etmek, hizmet edilmesine vesile olmak benim için çok önemli bir övünç vesilesidir. 


BİZLERİ MUTLU ETMİŞTİR
Ve göreve talip olduğumu açıkladığımdan beri aldığım yoğun teveccüh yaptıklarımızın en güzel göstergesi olarak bizleri mutlu etmiştir. 
Şimdi Ortahisar’ımızda zorunlu bir bayrak değişimi yaşanacaktır. Mevcut Başkanımız Temel Altunbaş 3 dönem boyunca ilçemize, teşkilatımıza çok güzel hizmetlerde bulundu. Kendisine teşekkür ediyoruz, eğer devam etmesine imkan olsaydı bizler bugün bu göreve talip olmayacaktık. Kendisine ve yönetimleri ile geçmişte görev alan tüm partili arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Benim göreve talip olmamın tek gayesi bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da, bugüne kadar edindiğim tecrübelerimi hayata geçirmek, Ortahisar’daki hizmet bayrağını daha yukarlara taşımaktır’ ifadelerini kullandı. 

GÖREV VERİLECEK KİŞİNİN İSTEKLİ OLMASI GEREKİR
AK Parti Trabzon Ortahisar İlçesi Başkan adaylığı yarışının en fazla destek gören isimlerinden olan Halil İbrahim Demirtaş açıklamasını şu şekilde sürdürdü:
 Güzel bir ortamda adaylık süreci devam ediyor. Tüm arkadaşlarımız gibi bizim de tek gayemiz; Temel Altunbaş olsun, ondan önceki çok değerli başkanlarımız olsun, taşıdıkları hizmet bayrağını alıp daha ileri seviyelere çıkarmayı hedefliyoruz. 
Bizim partimizin düsturudur; görev istenilmez verilir, ama sizde bu göreve hazır ve istekli olduğunu göstermelisiniz ki, birileri bu görevi sizlere gönül rahatlığı ile teslim etsin.  Biz birileri gibi istemem ya cebime koy diyenlerden olmadık asla olmayızda bir şeyi yapabilecek vaziyette isek onu yapmak için kimseden talimat beklemeyiz. Benim gibi göreve talip olan veya ismi konuşulan partimize önemli hizmetlerde bulunmuş tüm arkadaşlarıma başarılar diliyorum.

TEŞKİLATLA TANIŞMA İMKANI BULUYORLAR 
Adaylık düşüncesi olan partili dostlarımız da istekli olduklarını yaptıkları çalışmalarla gösteriyorlar. Bakıyoruz bazıları teşkilatla bu sayede tanışma, parti tabanını tanıma imkanı buluyorlar. Bu gerçekten bizim için de sevindirici. 
Kongre süreçleri partimizin bayramıdır, safların sıkılaştığı, diyalogların arttığı, partiden uzak isimlerin partiyi daha iyi tanıma fırsatı buldukları dönemleridir.  
Bu manada ben gerçekten partimle, teşkilatlarımla gurur duyuyorum. Her gün onlarca telefon alıyorum. Destek verenler, önerilerde bulunanlar, “ne yapabiliriz sizin için” diyenler.  Buda gösteriyor ki biz teşkilatımız ile iyi bir diyalog, iyi bir gönül bağı kurmuşuz.  

HİÇ YARI YOLDA BIRAKMADIĞIMIZIN BİRER GÖSTERGESİ 
Sosyal medyada şahsıma gösterilen yoğun teveccüh, gerçekten bugüne kadar doğru adımlar attığımızın, tabana hiç uzak kalmadığımızın, yola çıktığımız insanları hiç yarı yolda bırakmadığımızın birer göstergesi olarak karşımıza çıkıyor. 
Bizler partide birlikte sabahladığımız onlarca gönüldaşımızla seçim zamanları değil, ilelebet bu davanın neferi olmuş ve olmaya devam edecek isimleriz. Kesinlikle partimize karşı hiçbir zaman küskünlüğümüz kırgınlığımız, dargınlığımız olmamıştır, olmayacaktır da. 
Ortahisar İlçe Başkanlığı, şehrin kalbi olan en büyük ilçesinin organizasyonu gerçekten önemli bir görevdir. Teşkilatımızın görüşleri önerileri genel merkezimizin takdiri ile en iyi ismin göreve getirileceğine inanıyorum. 
Kesinlikle bu sürecin kaybedeni olmayacaktır. Mutlaka bu süreçten partimiz güçlenerek çıkacaktır.  
Çok listeli seçim olabileceği şeklinde söylemler oluyor. Ben her zaman tek listeli güçlü bölünmelerin olmayacağı kongrelerden yanayım. Ama göz göre göre de teşkilatımızın taleplerini istek ve uyarılarına kulak asılmamasının doğuracağı farklı sonuçların ne bizler ne teşkilatımız ne de partimiz yönetimleri önüne geçebilir. 
Bundan önce olduğu gibi eminim bundan sonra da partimiz en iyi isimlerle en güçlü şekilde kongreden çıkarak yoluna devam edecektir. 
Partimize layık, sahada ‘bu işte bende varım’ diyen, demeyip niyeti olduğunu farklı mecralarda ifade eden tüm arkadaşlarıma başarılar dilerim. 
 



KENDİMİZİ İSPATLAMAK, BİRİLERİNE ANLATMAK GİBİ DURUMUMUZ SÖZ KONUSU DEĞİL 
Bizim kendimizi ispatlamak birilerine anlatmak gibi bir durumumuz söz konusu değil. Partinin tozunu yutmuş, her gün mesaimizin önemli kısmını parti uğruna seve seve harcamış biri olarak bizi bilenler çok iyi biliyor, bilmek istemeyen bazı kesimler olabilir, onlarda partimize daha sık geldiğinde bunu çok açık ve net göreceklerdir. 
Biz gerek sosyal, gerek ekonomik hayatımıza göre partimize hizmet haritamızı belirlemeyiz partimizin durumuna göre partimizin ve teşkilatlarımızın gereksinimlerine göre kendi hayatımızı dizayn ederiz. 
Belki bazen bu yolda kendimizden ailemizden, işimizden büyük fedakarlıklar yapmak zorunda kalıyoruz. Bazı fedakarlıklarımız  oluyor ama kazanan iktidarımız, kazanan partimiz, kazanan teşkilatlarımız oldukça eminim daha güzel yarınlarda bu fedakarlıkların katbekat herkesin yaşantısına yansıyacağını düşünüyorum. 
 

OMUZUMDAKİ SORUMLULUĞU KATBEKAT ARTTIRIYOR 
Sürekli istişareler yapıyorum, arayan gönüldaşlarımızla konuşuyorum, vekillerimizle bakanlarımızla istişare ettim. Hepsinin iyi dilekleri ve başarı temennileri omuzumdaki sorumluluğu da katbekat arttırıyor. 
Allah’ın izniyle bu yolda emin adımlarla en güçlü teşkilatlarla ülkemiz geleceğe emin adımlarla yürürken şehrimiz ve Ortahisar ilçemiz de partimizin önemli hizmetleri ile bu hızlı yükselişe ayak uyduracaktır. Bugüne kadar olduğu gibi aynı hızlı yükselişini devam ettirecektir.  

ÇALIŞMALARIMIZI DURMADAN SÜRDÜRECEĞİZ 
Bu manada yerel yöneticilerimizin de önemli destek ve önerilerini duymak bizleri heyecanlandırıyor. Hizmet yolunda partimizin her zaman bir neferi olarak görevimi devam ettirmeye İl Başkanımız Haydar Revi ile birlikte devam edeceğiz. Ortahisar başkanlığı olur, olmaz şahsım için çok önemli değil. Başkan olmasam da ben Ortahisar’ımız için Trabzon’umuz için bugüne kadar olduğu gibi aynı şevk ve kararlılıkla çalışmalarımızı durmadan sürdüreceğiz.