61SAAT HABER SERVİSİ

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi, Aralık ayı toplantıları bugün başladı. Başkan Murat Zorluoğlu Başkanlığında yapılan ilk oturuma meclis üyeleri de büyük ilgi gösterdi. Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Toplantı Salonunda yapılan toplantıda gündem dışı söz alan CHP’li Melcsi Üyesi Turgay Şahin, “Göreve geleli 9 ay oldu. Bu 9 ay içinde somut olarak başlanmış projelerinizden, devam eden projelerinizden bitenler var mı? Veya bu 9 ayda başladığınız yeni projeleriniz var mı bu konuda bilgi istiyorum” dedi. 

Başkan Zorluoğlu, göreve geleli 8 aylık bir süreç olduğunu aktarırken büyük çapta projelerin bu sürede projelendirip, ihale edilip bitirilmesinin yeterli olmadığına dikkat çekti. 
Zorluoğlu, bu süreçte devraldıkları projelerin tamamlamayı hedef olarak seçtiklerini kaydederken, “Devraldığımız projeleri süratle tamamlama gayreti içine girdik. Bu projelerin çok büyük maliyetlerini yeni yönetim olarak karşıladık. 

TANJANT’TAKİ KATLI OTOPARK 2020’DE BİTİYOR
Tam otomatik çok katlı otopark projesi. Meclisimizden onay alarak borçlanma konusunda inisiyatif aldık. Bunun bütünüyle parasını hazır ettik. Müteahhit biz geldikten sonra hızlandı biliyorsunuz. 2020 Yılının ilk yarısında tamamlayıp hizmete açmak istiyoruz. 
Onun karşısında orta okul ve öğretmen evi projesi vardı. Para problemleri vardı. Bu paraları temin ettik ortak okul tamamlandı. Milli Eğitimle bunu ne zaman hizmete açarız kararını vereceğiz. Öğretmen evinde inşaat yüzde 70’leri geçti. 

FATİH PARKI 2. ETAP
Akçaabat’ta ki konuk evi.. Bu da bizim dönemimizde parası büyük oranda ödenen ve hızlandırılan iş. 
Fatih Parkında Nisan’da başladığımızda işler durma noktasına gelmişti. İlk etabını tamamladık. İkinci etabını ihale ettik. Gittim gezdiğimde alt kısımlar güzel olmuş üst kısımlarda bir şey yok. 2020 Yılının hemen başında Fatih Pakını bir bütün olarak, bitirip hizmete açıyoruz.. 

TRABZON SURLARI AYDINLATILIYOR
Yomra’da yatılı Kuran Kursu Projesi.. O da yüzde 80’lerin üzerinde fiziki gerçekleşmesi var. 
Devraldığımız projeleri süratle tamamlama ilk işimiz oldu. Meclisin desteğiyle yakından takip ederek gerçekleştirdiğimizi düşünüyorum. 
Daha kısa zamanda bitecek ama şehre güzel dokunuş anlamında işlere öncelik verdik. 
Trabzon Surlarının aydınlatılması.. Bunlar hemen yarın yapacağınız işler değil. Nereye atsanız tescilli bina. Surlarla ilgili proje hazırlandı, kuruldan geçti. İhalesi yapıldı şimdi iş bitmek üzere. Yıl başına yetiştireceğiz. 

UZUNSOKAK VE MARAŞ CADDESİ AYDINLATILIYOR
Aydınlatmaya önem veriyoruz. Uzunsokak ve Kunduracıları aydınlatıyoruz. Onların da işleri bitmek üzere. Bu yıl içinde Aralık ayı sonu itibariyle Uzunsokak ve Kunduracıları aydınlatacağız.. Güzel, ayrı bir hava renk katacak.. 
Çal Mağarasında Teras Yapımı söz konusu. O da devam ediyor. 
Çaykara Uzungöl’de müzenin yolunu yaptık bitirdik. 
Rutin olarak yaptığımız bir çok çalışma var. Mahallelerde yol çalışması, sanat yapıları, bu tür şeyleri zaten söylemiyorum. 

KADINLAR HALİ HAFTAYA TAMAMEN YIKILIYOR
Kadınlar Hali.. Trabzon’un merkezinde çok önemli bir yer. Orayla ilgili devraldığımızda ciddi sorunlar vardı. Tahliye ciddi sorundu. O eksiklikleri giderdik. Kadınlar Hali bu hafta tamamıyle boşaltılıp yıkımı gerçekleştirilecek. Orada yüklenici arkadaş konforlu, tarihi dokusunu yansıtacak şekilde yapımına başlıyor. 
Yüzüncü Yıl Parkını aydınlattık. Orada çeşitli şikayetler vardı. 
Ortahisar’da Botanik Park. Otopark yapıyoruz orada tamamlanmak üzere.. Bizim dönemimizde projelendirdiğimiz ve tamamlamak üzere olduğumuz bir başka iş.. 

ALTINDERE VADİSİNDEKİ İŞLETME BOŞALTILDI
Altındere Vadisinde, hemen Sümela Manastırına çıkmadan önce ki son yer belki de.. Orada kiraladığımız Milli Parklardan kiraladığımız bir yer. Şu ana kadar orayı bir işletmeci işletiyordu. Orayı boşalttık. İhalesini biz yaptık. Hem turistik restoran hem de üst tarafında ki kalma yerlerini içeren çok daha güzel hale , modern hale getiriyoruz.. 
Beşirli’de koku meselesi büyük oranda giderildi. 

BÜYÜK PROJELERİN DURUMU
 Büyük Projeler, Gülcemal, Pazarkapı Camisinin etrafında ki 180 dönümlük alanın projelendirilip şehre kazandırılması, Karagöz Meydanı, Ganita – Beşirli Sahil Boyu gibi projeler daha uzun vadeli. Onlarında bu süreçleri başladı. 

OTOGAR İHALE AŞAMASINDA
Otogar Meselesinde proje aşamasındayız. Bütün bunlar tarafımızdan yakından takip ediliyor.
Sanayi alanlarının taşınmasıyla ilgili istişare sürecini başlattık” dedi.