61SAAT HABER SERVİSİ

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Ankara’da Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan, Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu ile Sanayi ve Teknoloji Mustafa Varank ile yaptığı görüşmelerin ayrıntılarını bugün Trabzon Büyükşehir Belediye Meclis üyeleriyle paylaştı. 

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinin aralık ayı toplantılarının bugün ki bileşimde konuşan Başkan Zorluoğlu, Ulaştırma Bakanı Turhan ile Gülcemal’de tahkimat konusunda açık desteklerini aldıklarını aktardı. 
Zorluoğlu, “Akçaabat, Değirmendere’deki trafiğin sahil yoluna bağlanması için değerlendirmelerde bulunduk. Bizde şehrin kanaatlerini iletme imkanı bulduk” dedi. 

SPOR TESİSLERİNİN BİR BÖLÜMÜ BELEDİYEYE DEVREDİLECEK
Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu ile Trabzon’da ki spor tesislerini görüşme imkanı bulduklarını aktaran Zorluoğlu, “Trabzon’da ki spor tesislerinin nasıl halkın daha fazla hizmetine açılacağı değerlendirmelerinde bulunduk. Bu tesislerin bir bölümünün birlikte işletilmesi, hatta olabilirse bir bölümünün büyükşehir belediyesinin uhdesine geçirilmesi konusunda görüşmelerimiz oldu. Bu konuda olumlu yaklaşıyorlar. İnşallah Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve bizim daire başkanlığımız bu spor tesislerinin etkin ve verimli kullanılmasında yakın mesaide çalışacağız. Sporcu performans merkezi adıyla uygulama merkezimiz vardı. Bunun yeriyle alakalı istişarelerde bulunduk” diye konuştu. 

SANAYİ SİTELERİ TAŞINMASI İÇİN FİZİBİLİTE ÇALIŞMASI BAŞLIYOR
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank ile yaptığı görüşmeyi de aktaran Zorluoğlu, “Hem cazibe merkezlerini destekleme hem de SODES programı kapsamında ilimizden teklif ettiğimiz projeleri değerlendirdik. Bu sene ilk kez cazibe merkezlerini değerlendirme imkanı bulduk. Küçük sanayi sitelerinin şehir dışına taşınmasıyla ilgili fizibilite teklifimiz kabul gördü. İnşallah kısa üre içinde gerek OSB’lerin alt yapısının tamamlanması, gerekse değermindere’ye sıkışmış küçük sanayi sitelerinin şehir dışına taşınması için fizibilite sürecini bu program sayesinde gerçekleştireceğiz” dedi. 

KUYUMCULUK TASARIM MERKEZİ ONAYLANDI
Sporcu Performans Merkezi ile alakalı tekliflerinin de kabul gördüğünü ifade eden  Zorluoğlu, bu projenin 4 – 4,5 Milyon TL tutarında olduğunu ifade etti. Zorluoğlu, Kuyumculuk Tasarım Merkezi ile projesinin de hayata geçirileceğini kaydederek,  “Trabzon Kuyumculuk Tasarım Merkezimiz projesi vardı. O da kabul gördü. 2020 yılı içinde Trabzon’da kuyumculuk tasarım faaliyetlerine ayrı bir boyut kazandıracak bu projeyi hayata geçireceğiz. Bu da 2,5 Milyon Liralık proje” diye konuştu.