Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Arsin OSB Başkanı Erkut Çelebi, koronavirüs salgınının sanayicilere olan etkileri ve aldıkları önlemlerle birlikte firmaların yaptığı çalışmalarla ilgili Başkan Zorluoğlu’nu bilgilendirdi. Çelebi, salgın süresince ellerinden geldiğince üretime devam ettiklerini, çok zorunlu olmadıkça işçi çıkarmamaya azami gayret gösterdiklerini söyledi. 

HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERMEYE HAZIRIZ 
Arsin OSB Başkanı Çelebi ve Yönetim Kurulu ayrıca sorunlarını da dile getirerek Başkan Zorluoğlu’ndan bazı isteklerde bulundular. İçme suyu ile ilgili sıkıntıları olduğunu belirten ve yardımcı olunmasını isteyen Çelebi, yine ulaşım konusunda Organize Sanayi Bölgesi’ne hizmet verecek otobüs seferleri talep etti. Yaklaşık 7 bin kişinin çalıştığı Arsin OSB’nin Trabzon’un çok önemli bir istihdam merkezi olduğunu vurgulayan Başkan Zorluoğlu, Büyükşehir Belediyesi olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.  

SOSYAL YARDIMLARA AĞIRLIK VERDİK 
Büyükşehir Belediyesinin çalışmaları ile ilgili de OSB Yönetim Kurulu üyelerine açıklamalarda bulunan Başkan Zorluoğlu, “Ülkemizin içerisinde bulunduğu bu zor süreçte Büyükşehir Belediyesi olarak sosyal yardımlara ağırlık verdik. Bugüne kadar 25 binin üzerinde gıda paketi dağıttık. Bunun yanında her gün ortalama 2 bin kişiye sıcak yemek ulaştırıyoruz.  Büyükşehir Belediyesinin kiracılarının kira ve işgal borçlarını erteledik. Yine bu süreçte kimsenin suyunu kesmedik, kesik olan suları da açtık. 65 yaş üstü vatandaşlarımıza fatura kesmiyoruz. İcra takiplerini durdurduk. Ayrıca hiçbir vatandaşımızın maske sıkıntısı yaşamaması için Valiliğimizle birlikte maske üretimine başladık. Temizlik ve dezenfeksiyon çalışmalarına da ara vermeden devam ediyoruz” şeklinde konuştu. 

OTOGAR PROJESİ TAMAMLANDI 
Trabzon’un gündeminde olan projelerle ilgili de bilgiler veren Başkan Zorluoğlu, “Çok önem verdiğimiz çalışmalarımız arasında yer alan yeni otogarın proje aşaması tamamlandı. Mayıs sonu haziran başı gibi yapımına başlıyoruz. Yine şu anda Trabzon’da büyük bir içme suyu projesi başlatıyoruz. Projenin yüzde 60’ı Avrupa Birliği, yüzde 25’i Büyükşehir Belediyemiz, yüzde 15’i ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız tarafından karşılanıyor. Bu projeyi 2024 yılına girmeden bitirmeyi hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.  

İVME KAZANDIRACAK
Moloz Camii çevresinde yapılmakta olan yeni yaşam ve rekreasyon alanı çalışmalarının o bölgeye yeni bir ivme kazandıracağını da vurgulayan Zorluoğlu “Burada 180 dönüm alanımız var. Doğu ve Batı tarafından gelen dolmuş hatlarımız Moloz mevkiinde depolanacak. Ayrıca Ortahisar ilçemizdeki dolmuşlarımızı da bu alana alacağız. Trabzon’da bir Ulaşım Master Planı yapılacak. Bu plan yapıldıktan sonra kent trafiği hakkında daha detaylı çözümler ortaya çıkacak” diye konuştu. Ziyaret, Başkan Zorluoğlu’na hediye takdimi ve günün anısına toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi. 

VALİ USTAOĞLU VE BAŞKAN ZORLUOĞLU İNCELEME YAPTI
Öte yandan Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu;  beraberinde Arsin Kaymakamı Ömer Ahmet Özdemir, Arsin Belediye Başkanı Sait Gürsoy ve TTSO Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu ile birlikte Arsin ilçesinde yapımına başlanan ‘Yatırım Adası’nın sondaj sahasında incelemelerde bulundu. Başkan Zorluoğlu, binlerce gence istihdam yaratacak projenin Trabzon’a büyük değer katacağını söyledi.