61SAAT HABER SERVİSİ

AK Parti Trabzon İl Danışma Meclisi Toplantısına katılan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu flaş açıklamalar yaptı. . Zorluoğlu, siyaset gündemine girmeden Trabzon Büyükşehir Belediyesinde yapılan son projeler ve çalışmalarla ilgili partilileri bilgilendirdi. Zorluoğlu, Büyükşehir Belediyesinde Stratejik Plan ve 2020 Yılı Bütçesiyle ilgili ayrıntıları paylaşan Zorluoğlu, “Bütün işlerimizde, çalışmalarımızda o işin taraflarıyla bir araya gelmeye, onların fikirlerini almaya azami gayret gösteriyoruz. İstişare çok önemli bir mekanizma ama şu kısmına da mutlaka hepimizin doğru anlaması lazım.  İstişarenin sanki karar verme mekanizması gibi değerlendirilmesini doğru bulmuyorum. İstişareler yapılır sorumlu makamda ki kişi de kararını verir. İstişare mükellefiyeti sadece Büyükşehirin değildir. Bütün teşkilatımızın, kurumlarımızın istişare sürecinde kendileri inisiyatif alması Büyükşehir Belediyesi ile irtibata geçmelerinin faydalı olacağını değerlendiriyorum. 

İSTANBUL GÜNGÖREN’DEKİ HADİSE
İstanbul Güngören’de nahoş hadise yaşandı Orada bütün halkımızın, Türkiye’nin her tarafında rahatsız eden çok düşüncesizce bir yaklaşım sergiledi bir kamu görevlisi. Evet bunu tasvip etmiyoruz. Ben hemen akabinde kendi belediye yöneticilerin, daire başkanlarının bulunduğu Whatsap grubumuzda onu da örnek göstererek paylaştım. Gerçekten çok dikkatli olmamız gerekiyor. Asla hiçbir zaman böyle bir hatanın içerisine hiçbir arkadaşımızın düşmemesi gerekiyor. Bunlar anlık şeyler. Ben o arkadaşımızın çok pişman olduğunu, üzüntülü olduğunu biliyorum.  Her zaman irademize tam olarak sahip çıkmamız, bu tür şeylere asla ve asla sebep olmamamız gerekiyor. 2020 yılının ilk yarısında tamamlanacak. Halkımızın hizmetine açacağız. 

KARAGÖZ MEYDANI
Tanjant’ın karşısında Cudibey okulu ve öğretmen evi inşaatı devam ediyor. Okul tamamlandı İl Milli Eğitime orayı devretmek suretiyle açıyoruz. Öğretmen eviyle ilgili sorun yok. O da yüzde 70’ler seviyesinde. İnşallah onu da kısa ürede tamamlayıp öğretmen evini şehrimize kazandırmış oluyoruz. Esik öğretmen evi, eski Cudibey ilköğretim okulunu devralıyoruz. Orayı yeni meydan, çok önemli ticari destinasyon olarak şehrimize kazandırmak için hazırlıyoruz. Karagöz Meydanı olarak şehrimizin yeni yaşam alanı ticari alanı olarak vücut bulacak. Fatih Parkı tamamlandı büyük oranda. Çok da güzel oldu. Oranın eksik kalan kısımları 2. Bir ihale ile tamamlanıyor. Yeniden ikinci bir ihale ile üst kısımları oraya dahil ettik. Fatih Parkı uzun yıllar şehrimizin insanlarına hizmet verecek. Meydan Parkına göre daha sessiz sakin park olarak bu yıl içinde beraberce hizmete alacağımız projemiz çalışmamız" dedi.

SU ZAMMI TARTIŞMALARI.. 
Zorluolğu, son olarak ise kamuoyunda sıkça tartışılan yüzde 18,5’luk su zammıyla ilgili konuştu. Zorluoğlu, “Trabzon’da içme suyuna 2017’nin Kasım’ından bu yana zam yapılmadı. 2 yılda her hangi bir zam yapılmıyordu. 2 yılda enflasyon malum, yenide artış değerlendirme oranları malum. 2 yılın sonunda geçen meclis toplantısında yüzde 18,5 oranında artış yaptık. Bu konuda vatandaşlarımızdan anlayış bekliyoruz. TSKİ olarak büyük yatırımlara hazırlanıyoruz. Bizim yaptığımız ççalışmalar tespitler neticesinde 4 yılda 2 milyar TL yatırım gerekiyor. TİSKİ’de herkesin arzu edilebilir su içebilmesi, kanalizasyonların ileri tekniklerle arıtılarak Karadeniz’e bırakılması için ciddi çalışma yaptık. TİSKİ’nin gelirlerinin yüzde 95’i su ücretlerinden oluşur. Ankara’dan para gelmez. Bu şehrimizdeki eksik yatırımları süratle tamamlamamız lazım. Bir taraftan kaynak oluşturmamız lazım onun için bizim için bu yüzde 18,5’luk artış kaçınılmaz, zaruri bir artıştır. Bu bir mecburiyettir” dedi.