61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon’un Boztepe Mahallesi’ndeki önemli turizm yatırımlarından olan Cephanelik’te yerin altına gömülecek şekilde yapılması planlanan 36 odalı turistik otel kompleksinin için yapılan plan değişikliğine itiraz 2. kez reddedildi. Bölgenin park alanından çıkarılarak rekreasyon alanına dönüştürülmesine ilk olarak Ortahisar Belediye Meclisinde itiraz edilirken, meclis oy çokluğu ile bu itirazı kabul etmedi. 
Konu bugün de Büyükşehir Belediye Meclisi gündemine geldi. Büyükşehir Belediye Meclisinde de İmar Komisyonu Ortahisar Belediye Meclisinin kararı yönünde görüş belirtti. 
Konuyla ilgili Büyükşehir Belediye Meclisini bilgilendiren Başkan Vekili Seyfullah Kınalı, “Daha önce meclisimize gelmişti. Büyükşehirde görüşülmüştü. Aldığımız karar öneri kararıydı. Kültür Varlıkları Koruma Kurulundan onaylanması gerekiyordu. Kültür Varlıkları Koruma Kurulu da hem Ortahisar hem de Büyükşehir’in dosyasını uygun gördü. Buna itiraz geldi. Ortahisar Büyükşehir’e havale etti. Büyükşehir İmar Komisyonu da uygun görmedi” dedi. 
Yapılan itiraz Belediye Meclisinde oy birliği ile reddedildi.