61SAAT HABER SERVİSİ

Kongrede son olarak il başkan adayları konuşma yaptı. İlk olarak konuşan Başkan adaylarından Ömer Hacısalihoğlu, “Bana ve arkadaşlarıma Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon örgütünün yönetim sorumluluğunu emanet ederseniz bütün dahili tartışmaları, herkese kucağımızı açarak bertaraf edeceğiz''

KONGREDE SON DURUM / CANLI İZLE

Başkana adylarından Ömer Hacısalihoğlu, “CHP ülkemizin en köklü partisidir. Trabzon’da ülkemizin en önemli kalesidir. CHP Kuva-i Milliyedir. Anafartalar’dır, Conkbayırı’dır.  Biz kararlı ilkeli çözümlerin partisiyiz. 
Biz geleceği boş vaatlerde aramayan çözümlerin partisiyiz. Partimizin Tarihi Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşu ile özdeştir. Zorlu günler geçirmekte olan ülkemizin AKP iktidarında yeni maddi ve manevi kazanımlar elde etmeyi bırakın ülkemizi uçurumun eşiğine getirmiştir. 

Ağır vergiler zamanlar zengin ve yoksul arasındaki uçurum, sosyal patlamalar kurumlara olan güvensizlik, hukuktaki tartışma yaratan kararlar ülkemizdeki vatandaşları baskı altına almıştır. Hayat pahalılığı ve enflasyon artış, işsizlik yükselmiş, devletin iç ve dış borçları ödenemez hale geliştir. Büyüme oranı azalmış, asgari ücret erimiştir.

TRABZON YOKLAR ŞEHRİ OLDU
Belediye işi gönül işi diyenler sayesinde Trabzon yoklar şehri olmuştur. Raylı sistem yok, otogar yok,... 130 Km sahil şeridimiz var denize girecek alanımız yok. Şehir merkezindeki kuruyan ağaçlarını koruyamayan bir yönetim var. 
Kısaca AKP’nin sözü çok icraati yok. Bu şehirde işsizler var, mahsulü para etmeyen çiftçi var, üniversitesi aile çiftliğine çevirdiği bir rektör ve her şeye muhtaç bir hastane var. 

LAF DEĞİL İCRAAT ÜRETECEĞİM.. 
AKP 18 yılına girdi. İstediği gibi bir toplum inşa edemedi ve edemeyecek. Çünkü AKP’nin karşısında nitelikli çoğunluğu elinde bulunduran insanlar var. 
Başarı yolunda elinden gelenin en iyisini yapacağıma, laf değil iş üreteceğime, ilkeli olacağımıza, liyakat ve adaletten ayrılmayacağımıza hiçbir bahaneye sığınmayacağımıza, canlı diri çalışkan bir örgüt yapısı oluşturacağımıza söz veriyorum. Örgütümüzün büyüdükçe güçlenmeyeceğinden hareketle partiye yeni üye kazandırmak ve 2 yılda 2 bin üye yapmak istiyoruz

CHP’NİN FERDİ OLDUK
Kongre çalışması neticesinde 18 ilçemize ziyarette bulunduk. Bütün ilçe teşkilatlarının en büyük özlemi dayanışmanın sağlanması, partimizi temsil eden organların bütünleşmesidir. Üyelik kayıt formunun altına imza attığımız ilk gün biz CHP’nin ferdi olduk. Hiçbir demokratik yarış bu büyük ailenin ferdi olan bizleri hasım haline getiremez. Bizler altı oka inanmış, vatanına ve milletine gönülden bağlı, kardeşleriz. Ben ve yönetimde ki arkadaşlarım, ilçe başkanları, ilçe yöneticcileri segi dostluk bağları güçlü şekilde çalışacağız. Birlikte başaracağız birlikte kazanacağız”