61SAAT HABER SERVİSİ - Konuyla ilgili ilk değerlendirme AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Salih Cora’dan geldi. Cora, Kentsel Dönüşüm Projesinin kamulaştırma davalarında yaşanan süreç nedeniyle bir hayli geciktiği kaydedildi. 

Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesini hassasiyetle takip ettiklerini kaydeden Cora, "Trabzon’un en vitrin projelerinden birisi olan Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi; Kamulaştırma davalarında yaşanan sürünceme nedeniyle bir hayli gecikmişti. Bugün Resmi Gazete’de yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile kamulaştırma sürecini nihayete erdirecek ve yıkım sürecini hızlandıracak bir dönem başlayacaktır. Acele el koyma kararı demek; kamu yararı var, param var, kamulaştırdım demektir. Bu karar projenin hayata geçirilme sürecini daha da kolaylaştıracaktır. Yıllara sari devam eden kamulaştırma davaları artık dönüşümün önünde bir bariyer olmayacak” dedi. 

Cora, sözlerine şu şekilde devam etti: "Cumhurbaşkanımızın şehrimize son ziyaretinde Büyükşehir belediye başkanımız ve milletvekili arkadaşlarımızla birlikte bu konuyu gündeme getirmiştik. Bugün çok şükür resmiyete kavuştu. Hem Of millet bahçesi hem de Ortahisar Çömlekçi projesi için önemli bir karar alındı. Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum'a ve emeğe geçenlere teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.