AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Salih Cora, sosyal medya hesabından yaptığı “NEREDEN NEREYE... 20 yıl önce memur maaşlarını ödeyebilmek için borç istediğimiz ABD’ye, şimdi bedelsiz Tıbbi yardım yapıyoruz. Türkiye’miz büyük devlet ve büyük medeniyet olarak, tüm dünyaya merhamet aşılamaya devam ediyor. Çok şükürler olsun, Allah’ımıza hamd olsun” paylaşımı nedeniyle muhalefetin eleştirilerine maruz kalan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’e destek verdi. 

Ahmet Metin Genç'in paylaşımına aynen katıldığını ifade eden Milletvekili Cora, “Ülkemizin yakın tarihinde yaşanmış bir gerçek dile getirilmiş, en yalın ifade ile siyasetin geçirdiği evre fotoğraflarla tarif edilmiştir. Bir Türkiye fotoğrafı ortaya koymuştur. Hafızayı beşer nisyan ile maluldür. Kendi yağı ile kavrulamayan, kendine yetemeyen bir ülke iken artık sınırlarını aşan, her tarafa koşan bir ülke olduk. Bir başka ifade ile sadece biz bize değil artık ‘dünyaya yeter’ konuma geldik. Son gelişmeler bunu doğrulamaktadır. Bunu çalışarak, inanarak mücadele ederek milletimizle birlikte başardık” dedi.

Bunu güçlü ve istikrarlı hükümet modeli ile gerçekleştirdiklerini ifade eden Cora, şöyle devam etti: Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni getirdik, hükümet krizleri geride kaldı, ülkemiz gerçek gündemine odaklandı. Ve şuan ortaya çıkan tablo ile milletimiz gurur duyuyor. Biz de ülkemizle gurur duyuyoruz.”

Milletvekili Cora ayrıca Türkiye’nin ABD’ye yaptığı tıbbi yardım ile ilgili olarak da “Belki Dünyanın en zengin ülkesi değiliz ama en cömert ülkesiyiz. En merhametli, en vicdanlı ülkesiyiz. İmdat çığlıklarına yetişiyoruz. ABD dahil toplam 55 ülkeye yardım ettik. Edeceğiz de… Çünkü Biz Türkiye’yiz” dedi.