61SAAT HABER SERVİSİ - AK Parti ile İYİ Parti arasında polemik büyüyor. İlk olarak İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın’ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili yaptığı açıklamalar ardından Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu’nun kendisine verdiği cevap ve sonrasında Trabzon Büyükşehir Belediyesi İYİ Parti Genel Başkan Vekili Davut Çakıroğlu’nun açıklaması ile zirveye polemikte bugün yine açıklamalar geldi. 


Dün Trabzon Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkan Vekili Erhan Nadir’in, Çakıroğlu’na cevap vermesi sonrasında bugün de söz Çakıroğlu’na geçti. 
Nadir’in, basına yansıyan açıklamalarını okuyup anlamadığını ileri süren Çakıroğlu, “Trabzon Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkan Vekili Erhan Nadir  basına yansıyan açıklamalarımızı maalesef okuyup anlamadan ve belli ki birilerinin eline tutuşturduğu metni de okuyup anlamadan yayınlayarak bize cevap verdiğini zannetmiş. Sel önünden kütük kapma yarışına giren bu güruhun bir parçası olan bu arkadaşın  tarafgir siyasetlerini kendilerine anlatırken ne gibi örnekler veririz diye düşünmemize gerek kalmıyor, her gün benzer isimler ve benzer verilerle kamuoyunu meşgul ediyorlar” ifadelerini kullandı. 

HANGİ SORUNUNU GÜNDEM YAPMIŞ… 
“Bizim siyaset anlayışımızda kalite ve kişilik var” diyerek sözlerine devam eden Çakıroğlu, “Tanrı Dağı'nın ruhu, Kafkasların coşkusu, Saray'ın ise ağırlığı var. Ergenekon destanını yazan, zorlu yollardan geçip Anadolu'yu yurt edinen bir milletin varisiyiz. Oturdukları koltuklardan değer alanlara oturduğumuz koltuğa kattığımız değeri anlatamayız çünkü görüyoruz ki karşınızdakilere onların anlattığından, anlayabildiğinden fazlasını anlatamazsınız.
Tanımak ve tanınmak üzerinden siyaset yapan Sn Nadir sokağa çıkacak, bir Davut Çakıroğlu'nu bir de kendini , hamiliğine soyunduğu isimleri  soracak ya da bu şehrin hangi sorununu gündem yapmış, hangi soruna çözüm üretmiş onu anlatacak. Aklınca bizim siyasete girişimizi ve siyasi geçmişimizi sorgulayan arkadaşa ev ödevi verip her gün ilkokul öğrencisi misali ödevini kontrol etmek zarureti bizde hasıl oldu. Doğru siyaset yapma uğraşımızı heba etmek isteyenleri görüyoruz ancak çizgimizi muhafaza edeceğiz” dedi. 

KENDİSİNE YETKİ DEVRİŞEREREK
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ataman’a da cevap veren Çakıroğlu, açıklamasını şu şekilde sürdürdü: “Büyükşehir Belediye Başkan Vekilliği yapan Sn Atilla Ataman da gündem bittikten sonra başkan vekilliği sıfatından yola çıkıp kendisine yetki devşirerek şahsım adına eleştiriler ortaya koymuş ve kamuoyuna yansıyan siyasi tartışmalardan kendine vazife çıkardığını belirtmiştir.
Sn Başkanvekili cevap hakkı tanımadan oturumu kapatmış ve açıklamalarını tek taraflı basına yansıtmıştır. Bu demokrasiden yoksun tutumu eleştirmeye gerek görmüyorum.
Siyasi nezaket, zerafet ve etik dersi verecekse kendi partisine ait birçok isim bu konuda eksik, sorunlu. Bunu görebilmelidir. Onlara bir çalıştay düzenlemelerini ve siyasetin seviyesini düşüren partili arkadaşlarını hizaya çekmelerini tavsiye ediyorum. Ulusal siyaseti ilgilendiren ve meclis gündeminde olmayan konularda Belediye Başkan Vekilinin, vekaleten belediye meclisine başkanlık yapan birinin kendisine vazife çıkartması toplantı kurallarına uygun değildir. Açıklamamızda çok net bir şekilde "Bir yanlışı düzeltmek adına, cevap vermemen gereken bir açıklamaya cevap vermek zorunda kaldığımızı" ifade ettik.
Konunun dağılması ve anlaşılmaması bize gösterdi ki siyasette düzeltecek çok fazla şey, kişi, durum, duruş var. İşimiz zor ancak vazgeçmeden doğru siyaset zemininde, doğru bildiklerimizi cesaretle anlatmaya devam edeceğiz” 

Hatarlınıcağı üzere polemik, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın'ın, Aydın İl Teşkilatının düzenlediği toplantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan için 'Kabadayı Bozuntusu' dediği iddiasıyla başlamıştı.