Genç MÜSİAD Trabzon derneği TrabzOn-Tiflis kardeş şube buluşması adı altında bir etkinlik düzenledi.

Trabzon Peerless Resort Hotel’de gerçekleşen toplantıya Genç MÜSİAD Trabzon Şube Başkanı Fatih Garip, Tiflis Şube Başkanı Atilla Mamedov ve genç MÜSİAD üyeleri katılım gösterdi.

Toplantıda Tiflisten Trabzon’a genç ticaret köprüsü kurmak istediklerini ifade eden Genç MÜSİAD Trabzon Şube Başkanı Fatih Garip “Bugün Trabzon’da çok güzel büyük bir buluşma yapıyoruz, Trabzon ve Tiflis şubesi bir arada, bölgemize Tiflis’ten güzel bir bağ kurulacak inşallah bugün bunun temelini atıyoruz. Genç MÜSİAD Trabzon Şubesi yaklaşık 60 tane üyesiyle Trabzon’da yaklaşık 15 yıldır görev alıyor.  Biz iş adamları derneğiyiz ama ticaretin dışında sosyal, kültürel, dini, ahlaki görevlerimiz var. Kendimizi yetiştirip, vatana millete hayırlı olmasını diliyoruz “ dedi.

FATİH GARİP "3T İLE TİCARET YAPACAĞIZ"

Hedeflerinin üretim yapmak olduğunun altını çizen Garip “Yaklaşık 4-5 ay önce Tiflis’te kardeş şehir olduk. Bugün burada kahvaltıyla başlayan ve firma ziyaretleriyle devam eden sonra 3T dediğimiz tanı tanıştır ticaret yap programımızla Trabzon-Tiflis arasında ticaret yapmaya çalışacağız. Cari açık var kapatmak istiyoruz, ancak üretim konusunda eksikler var. Bakanlar düzeydinde ciddi çalışmalar var, bugün burada inşallah Tiflis’e güzel görüşmeler yapacağız. Güzel bir gün bizi bekliyruz, akşama kadar bol bol programlı bir gün yapacağız. “ dedi. 

ATİLLA MAMEDOV "TRABZON İLE BAŞLADIK"

Tiflis Şube Başkanı Atilla Mamedov ise "Öncelikle böylesine güzel organizasyon yaptığınız için teşekkür ederiz. Bizim yalnız bırakmayan başkanlarımıza teşekkür ederiz. Genç MÜSİAD Tiflis Şubesi yaklaşık 4-5 ay önce Temmuz 20’de kurulduk. Programda yalnız bırakmayan genel merkezimiz ve Trabzon şubemiz bizi ziyaret ettiler. Eylül ayında katıldığımız programlarda bizim kardeş şube ilan edildi. Mesafe olarak yakın olamamız hem Türkiye hem Gürcistan arasında o ticari açığı kapatmamız için potansiyeli olan iki ülke. Genç MÜSİAD ile kooperatif bir şekilde açmaya çalışacağız. Tiflis şubesi olarak kendimizi geliştirmeye adadık, Bursa şubesi ile ticaretlerimizi yapıyoruz. İsterim ki Trabzon ile de yapalım. Hatta bugün de başlamış. 3T programında nicelerini yapacaklardır, program için şubem ve şahsım adına teşekkür ediyorum. " dedi.