61SAAT HABER SERVİSİ - Tüm dünyada Koronavirüs salgını nedeniyle 14 Milyona yakın kişi hayatını kaybederken, Türkiye ve Trabzon’da da salgın kış aylarının gelmesiyle birlikte önemli oranda artış gösterdi. 
Trabzon’da salgının en yüksek seyrettiği illerden biri olurken son alınan önlemlerin pandeminin yayılımını önemli ölçüde düşürmesi bekleniyor. 

SALGININ YAYILIMI KIRILACAKTIR

61saat’in telefonla ulaştığı KTÜ Başhekimi Prof. Dr. Celal Tekinbaş’ta alınan tedbirlerin önemine dikkat çekti. 
Önlemlerin salgının yayılımını önemli ölcüde durdurmasını beklediklerini ifade ederek, “Bu önlemlerin bütün Türkiye’de olduğu gibi, Trabzon’da Kovid salgının artış hızını önemli derecede azaltacağını düşünüyoruz. Hastanelerin hastalara hizmet konusunda, hasta kabulü konusunda problemlerin azalacağını düşünüyoruz. Önlemler sayesinde sağlık personeli de kronik yorgunluğunda biraz dinlenme fırsatı olacak diye ümit ediyorum” diye konuştu. 

SAĞLIK TESİSLERİNİN HİZMETİ AKSAMAMALI

Aşı gelinceye kadar önlemler sayesinde biraz rahatlama olacağına dikkat çeken Prof. Dr. Tekinbaş, “Aşı gelinceye kadar epey bir rahatlama olur. Aşıyı bütün insanlar gibi, sağlık camiasının personelinin de büyük bir özlemle bekliyor Aşı gelinceye kadar bizim yani sağlık tesislerinin hizmeti aksatmadan devam etmesini sağlamak gibi sorumluluğumuz var” dedi. 

ÇİN AŞISINI GÖNÜL FERAHLIĞI İLE YAPTIRACAĞIZ

Kamuoyunda Çin ve Alman aşısı arasında güvenilirlik yönünde çıkan algılar sorulduğunda ise Prof. Dr. Tekinbaş, her iki aşıyla ilgili çalışmaların varlığına dikkat çekti. Tekinbaş, “Çin’de ki aşının güvenilir olduğu konusunda, önemli bilimsel dergilerde çalışmalar var. Biz bilim adamı olarak insanların düşüncesinden çok,  bilimsel verilere inanmak durumundayız. Şu ana kadar yapılan çalışmalarda Çin’de üretilen aşıda önemli yan etkilerin olmadığı görüldü. Biz yaptıracağız, gönül ferahlığı ile yaptıracağız” diye konuştu.