Çin’in Vuhan kentinde başlayarak tüm dünyayı hızla saran ve 37 binden fazla kişinin ölümüne sebep olan koronavirüse karşı aşı, tedavi veya ilaç geliştirebilmek için tüm dünyada yoğun bir çalışma yürütülüyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamayla Türkiye’de aşı, ilaç veya cihaz gibi koronavirüse karşı geliştirilecek olan tüm çalışmalara Maliye Bakanlığı’nın destek olacağını açıklamıştı.

Çalışmalar kapsamında kök hücre ve yapay deri çalışmalarıyla dünya çapında tanınan Prof. Dr. Ercüment Ovalı ve ekibinin projesi ise umutlandırdı.

Laboratuvarda bir süredir koronavirüse karşı tedavi çalışmaları üzerine çalışan Ovalı ve ekibi, koronavirüse karşı antikorla tedavi üzerine yaptığı çalışmalardan önemli sonuçlar elde etti ve bu bulguları Sağlık Bakanlığı ile paylaştı.

Ovali bugün itibariyle 45 günlük karantinaya gireceklerini ve koroanvirüse karşı üretilecek ilaç için çalışmalar başlayacaklarını söyleyerek, ''Bu günden itibaren Acıbadem'in bize sağladığı bu yerde 45 gün süre ile karantinaya giriyoruz. Neden mi? Ası üretimi için gerekli, herkesin kaçtığı covid19 virusundan 10 milyar PFU üretmeye başlıyoruz. Kahramanlarımı seviyorum'' ifadelerini kullandı.

Resim