61SAAT HABER SERVİSİ

Bazı çevreler tarafından özellikle de kendi partisine yakın isimler  tarafından zaman zaman AK Partililiği tartıştırılan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu 61saat.com İmtiyaz Sahibi Erhan Esaspehlivan’a bu konudaki tartışmaları sonlandıracak açıklamalarda bulundu. 

AK PARTİLİ Mİ DEĞİL Mİ?
Zaman zaman bazı çevreler tarafından özellikle de kendi partisi içinden bazı isimlerin “AK Partili mi değil mi?” şeklindeki söylemlerine yanıt veren Başkan Zorluoğlu, “Bence bu gereksiz bir konudur. Çünkü ben yıllar yılı, bürokrat olarak çalıştım. Dolayasıyla benim bir partim yoktu. Seçimden seçime oy kullanan bir seçmen olarak düşünün. Ama aynı zamanda ülkesinin meseleleriyle yakından ilgilenen yetişmiş bir kişiyim. Şimdi geçen sene aday olarak gösterildiğim siyasi partiye üye oldum. O siyasi partinin mensubuyum. Dolayasıyla “Murat bey AK Partili değil” diyen arkadaşlar bunu niye söylüyorlar bilmem. Ben AK Partiliyim. Hukuken de AK Partiliyim. Ahlaken de böyle bir şeyin tartışılmasını doğru bulmam. Neticede hiç kimse beni bu iş için zorlamadı. Kendi hür irademle isteğimle bu partiye katıldım ve büyükşehir belediye başkanı oldum. Bu partinin değerlerini ki toplumun yüzde 50’sinden fazlası bu partiyi benimsiyor ki oy veriyor. Bu partinin değerlerini benimsiyorum ve bu değerleri paylaşıyorum. Yönetim anlayışımda da bu değerlere geniş yer veriyorum. Ama AK Parti içinde farklı farklı görüş ve düşüncede olan insanlar var. Dolayasıyla toplumun yüzde 50’sinden fazlasını kapsayan siyasi hareketin hepsinin aynı konularda aynı şeyleri düşünmesi söz konusu değildir. Zaman zaman farklı da düşünülebilir. Bu farklı düşünceler nedeniyle zaman zaman acaba diye sorular akla gelebilir. 

EKİBİMDE OLMASINDAN RAHATSIZLIK DUYMAM
Ben ekibimnde bir sosyal demokrat daire başkanın olmasından rahatsız olmam. Ben böyle bir dünya görüşünde olan insanım. Ben daha liberal, daha demokrat bir anlayıştayım. Partimde olupta benim gibi düşünmeyen, herkesin belli bir dünya görüşünü paylaşması gerektiğini düşünen ve belediyede de sadece bu yöneticilerin olmasını gerektiğini düşünenlerde var. Onlarda saygı duyuyorum ama ben öyle düşünmüyorum. 
Daire başkanlarının içinde, farklı düşünebilen bize de yeri geldiğinde farklı düşüncesini aktarabilecek insanların olması fayda olduğunu düşünüyorum. 
Zaman zaman bu nedenle eleştirilere de muhatap olabiliyoruz. 
Ben kendimi milliyetçi, muhafazakar, demokrat kişi olarak tanımlarım. Bu yeni bir şey değil. Öğrenciliğimden gelen bir şey. Şu anda AK Partiliyim. AK Parti’nin yöneticisiyim. AK Parti’nin İdeolojik siyasal yaklaşımlarını sonuna kadar benimser savunurum” dedi.