Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Karadeniz Bölgesinde gerçekleştirdiği ziyaret ve açılışlar çerçevesinde bugün Trabzon'da vatandaşlarla buluştu. Trabzon Valiliği tarafından, Atatürk Alanı’nda yapılan toplu açılış törenine öncesinde her hangi bir müzik çalınmadığı görüldü. Şehitlere saygı nedeniyle müzik çalınmayan toplu açılış töreninde, vatandaşlara sıcak hava nedeniyle binlerce şişe su dağıtıldı. 

Toplu açılış törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanı sıra İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı M. Cahit Turhan, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Muhammet Balta, Adnan Günnar, Bahar Ayvazoğlu, Salih Cora, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, kamu kurumlarının genel müdürleri, il müdürleri, ilçe belediye başkanları, kaymakamlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Törende konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Trabzon halkına 2 müjde verdi.

BAKAN VARANK: TRABZON, CAZİBE MERKEZİ DESTEKLEME PROGRAMINA ALINDI
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Trabzon’da ki her bir projenin bizzat takipçisi olan sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde bugün 1. 3 milyon TL değerinde 216 projenin açılışını gerçekleştiriyoruz. Tüm bu eserlerin hayata geçmesinde emeği olanlardan Allah razı olsun. Son 10 yılda 30 milyon lirayı aşkın yatırım yaptık. Bu yatırımların mimarı sayın Cumhurbaşkanımızın Trabzon’a olan ilgi ve alakasını benim Trabzonlu hemşerilerim hiçbir zaman karşılıksız bırakmadı. 31 Mart yerel seçimlerinde Trabzon kendine yakışanı yaptı. Trabzon’un bu dik duruşu elbette bizleri daha da şevklendiriyor. Trabzon’un ihtiyaçları bizim için önceliklidir. Trabzon bölgenin lokomotif şehirlerinden bir tanesidir. Burada atılan adımlar tüm bölgeye sirayet eder. Trabzon’a verdiğimiz sözlerin her zaman arkasında olduk.  Bizde Trabzon’a 2 önemli müjdeyle geldik.  bölgesel gelişmişlik farkını Cazibe Merkezleri Programları ile ilgili. Yatırım ortamını canlandırmak, üretimi ve istihdamı arttırmak için Trabzon’u cazibe merkezi destekleme programına aldık.  Diğer müjdemiz yatırım adası” dedi.