Misafirin duası Allah katında makbul olan dualardandır. (Tirmizî, Birr, 7) Bir gün sahâbe, Allah Resûlü’ne: “Ey Allah’ın Resûlü! Biz yemek yiyoruz fakat doymuyoruz.” diye dert yandı. 

 Peygamber Efendimiz de onlara: “Her hâlde siz yemeği ayrı ayrı yiyorsunuz (değil mi)?” diye sordu. Onlar: “Evet ayrı ayrı yiyoruz.” dediler. Bunun üzerine Allah Resûlü: “Yemeği toplu hâlde yiyiniz ve üzerine besmele çekiniz. O zaman Allah o yemeğe bereket verir (karnınız doyar).” sözleriyle onlara rehberlik etti. (Ebû Dâvûd, Eti’me, 14) Besmele ile başlayan, birlikte yenen ve Allah’a hamd ile biten yemekler karınları doyurur, kalplere nur olur… 

 Müslümanların birlikte yedikleri yemek, Halil İbrahim sofrası olup açılır. Mü’min, kardeşine cömertlik eder de en cömert olan Allah, kullarına cömertlik etmez mi? (Soner Gündüzöz, Orucu Anlamak, Ankara-2012, s.87-88)

GÜNÜN DUASI: “Rabbimiz! Peygamberlerin aracılığıyla bize vaad ettiklerini ver bize; kıyamet gününde bizi rezil etme. Sen asla sözünden dönmezsin.” (Âl-i İmrân, 3/194)

GÜNÜN SÖZÜ: Biz yâr ile yâr olmuşuz Ağyâr ile yâd olmuşuz Aşk ile giryân olmuşuz Zâhid niçün inkâr eder Habîbullah’ın yârıyız Tâhiriz pâkiz arıyız Ol pâk-i zâtın varıyız Zâhid niçün inkâr eder Bilsem şu halka neylerin Aşkımla gönlüm eğlerin Tevhîdim üzre söylerin Zâhid niçün inkâr eder (Vahib Ümmi Halveti)

TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İFTAR SONRASI RAMAZAN SOKAĞI ETKİNLİKLERİ: 
 Kur’an-ı Kerim Tilaveti, Şerbetçi, Yüz Boyama, Palyaço, Kukla Gösterisi, Mehteran, Hacıvat Karagöz Tiyatro Oyunu, Temel Fadime, İbiş…