61SAAT HABER SERVİSİ - Konuyla ilgili bir video paylaşan Kaya, “Burası taşa ve betona hapsediliyor.Bugün bu yapılan çalışmaları görünce kahrolduk. Yapanları lanetliyoruz, buna onay verenleri lanetliyoruz, o insanlardan utanç duyuyoruz” dedi.
Ayasofya’nın bahçesinde bir açıklama yapan Kaya, “Trabzon’un dünyada bilinen ve herkesin gelip görmek istediği Ayasofya Müzesinin bahçesindeyiz.

Sizlerinde gördüğü gibi burada resmen tarih katliamı yapılıyor. Yani o bildiğimiz Ayasofya’nın bütün güzellikleri maalesef yok ediliyor. Şurada bir beton yol yapılıyor. Dünyanın bir ucundan kalkıp insanların görmek için geldiği Ayasofya Müzemiz maalesef bu hale getiriyor. Çatıda çalışan arkadaşlar var ellerinde hilti ile tarihi binada restorasyon çalışması yapıyor” dedi. 

Kaya, sözlerine şu şekilde devam etti: “İşi yapanlar arkadaşlar işin ehli değil görünen o. Yapılan iş tarihi resmen katlediliyor. Yapılan iş tarihe resmen katlediyor. Trabzon tarihine ihanettir, Ayasofya’ya, Bu şehre ihanettir. Bütün şehir tepkisini ortaya koydu. Bizlerde gelip yerinde görmek istedik. Gördüğümüz manzara utanç verici, dehşet verici manzara. Bu salgın günlerinde insanlara tinizde kalın diyenler, resmen insanların evinde kalasını fırsat bilerek Ayasofya’yı katlediyorlar. 

Burası taşa ve betona hapsediliyor. Burada Ayasofya’nın etrafında kentsel dönüşüm yapılmıştı. Takdirle izlemiştik. Bugün bu yapılan çalışmaları görünce kahrolduk. Yapanları lanetliyoruz, buna onay verenleri lanetliyoruz, o insanlardan utanç duyuyoruz. Yaptıkları bu rezaleti düzeltmelerini burayı eski haline getirmelerini istiyoruz”