Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, gelecek 3 yıl için ekonomi vizyonunu ortaya koyacak olan Yeni Ekonomi Programı'nı açıkladı.  Bakan Albayrak’ın “Yeni Ekonomi Programında” en dikkat çekici maddelerden biri de “Sadece 2019'da ihalesi yapılmamış ve ihalesi yapılmış tüm projeler askıya alınacak. Kamu özel işbirliklerinin verimli olmasına yönelik düzenlemeler hayata geçirilecek” bölümü oldu. 

Bu noktada askıya alınacak projelerin hangileri olduğu merak konusu olurken Trabzon açısından bakıldığında ise özellikle Demiryolu ve Şehir Hastanesi projesi ön plana çıkıyor. 

Bu projelerin askıya alınıp alınmayacağı henüz belli olmazken, önümüzdeki günlerde konunun netlike kazanacağı kaydedildi. 

CORA: "TEĞER GEÇECEK"
Öte yandan bu konu daha Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın TESK Genel Kurulunda yaptığı açıklamalarla da gündeme gelmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan,  “Yüzde 100’e yakın hangi yatırım varsa öncelikle onları bitirmeye, yüzde 50’nin üzerindekileri yavaş yavaş bitirmeye ama ihalesi yapılmış daha henüz doğru dürüst başlanmamış, oturup konuşup onlara başlamayacağız. Onları şu anda bir kenara koyuyoruz.” Ifadelerini kullanmıştı. 

Bu sözler üzerine AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, “O konuşmadaki mesaj ihtiyaç dışı, önemi az olan projeler için geçerlidir. Verilmek istenen mesaj açıktır. “ ifadelerini kullanmıştı. 

Trabzon’daki projelerin akıbeti ile ilgili konuşan Cora “Trabzon’daki projelerin programı yapılmıştır. Bu durum Trabzon’u teğet geçecektir. Çoğu projemizde zaten yapıma başladık. Ve devam edeceğiz.  Bazı projelerimizde proje ihalesi gerçekleştirilmiştir. Örneğin Erzincan-Trabzon Demiryolu projemizde proje ihalesi yapılmıştır, yapım ihalesi 1-2 yıl sonra olacaktır. 2 yıl sonrada şuan bulunduğumuz gibi bir durum olmayacaktır.” Ifadelerine yer vermişti.