Düzköy Kaymakamlığı tarafından geçmişte yayla, mera ve orman alanlarında tespit edilen 109 kaçak evin yıkılacağı açıklanmıştı. Bu evlerden sadece 15 kadarının yıkıldığı idda edildi.

Trabzon’un Düzköy İlçesi Haçka Yaylasında mera arazisinde inşa edilen evlerden 15 tanesinin yıkıldığı, tepkiler üzerine ise geri kalan evlerin yıkılmadığı iddia edildi. 
Haçka yaylasında evi yıkılanlardan eski Akçaabat Belediye Başkanı Cavit Doksanbir’in torunu, Yakup Kadri Doksanbir, “Kadimden beri koruyup kolladığımız, dedemizden babamızdan kalan arazimize yaptığım ev yıkıldı. Pişman mıyım, pişmanım. Devletin arazisine inşaat yaptım. Bizim evlerimizi yıktılar, kaçak yapılan diğer evleri neden yıkmıyorlar. Hata yaptım, cezasını çektim. Başım gözüm üstüne. Ama adalet bunun neresinde?” dedi. 

HER YERDE EVLER YAPILMAYA BAŞLANDI
Haçka Yaylasında arazide dedesinden kalan evin yanına arkadaşları ile birlikte aynı yerde bulunan arazinin üzerine hiç bir ticari amaç gütmeden ev yaptığını belirten Doksanbir şunları söyledi: 
“Bunda hiç bir ticari amaç yoktu. 2015’te yapacağımız evlerin yerini açtık. Bize ev yapılmayacak bekleyin denildi. Bizde devletimizin emrine uyduk. Bekledik. Ama her yerde evler yapılmaya başlandı. Biz de beklemeyi bırakıp evleri yapmaya başladık. su abonelerini aldık, sonrasında belediye iptal etti. Aksa tarafından elektrik projelerimiz istendi alındı. 2018 Haziran’da inaşaata başladık. Yani 5 ayla hak talep edemedik. İmar BarIşını yapmak istedik, parasını da ödedik. Bir çok ev yapıldı oraya. Evlerimizi tamamladıktan sonra yıkımlarının yapılacak haberi geldi” 

HERKESE EŞİT DAVRANILSIN
Yıkılacak evler listesi hazırlandıktan sonra bize zaman verilmedi. Yıkım kararından sonra evlerimizi boşaltmak için vakit verilmedi. Karar telefonlarımıza mesajla bildirildi. Yakımı kararı evlerimiz yıkıldıktan 3 gün sonra elimize ulaştı. O dönem Haçka Yaylasında 15 civarında ev yıkıldı. Beş ev benim ve arkadaşlarımındı. Bizim evlerimiz yıkıldıktan sonra yaylada yıkımlar durdu. 3 yıl geçti hala yıkım yapılamıyor ama inşaatlar devam ediyor. Bizim evlerimiz yıkıldı üstüne bir de mahkeme görüyoruz. Pişman mıyız, pişmanız. Devletini yerine yaptık. Ama hatayı ben yaptım ceremesini çektim. Başım gözüm üstüne. 
Biz adaletin herkese eşit uygulanmasını istiyoruz. Kimsenin evi yıkılsın istemiyoruz, sadece adalet istiyoruz. Benim evim önünde yıkıldıktan sonra tekrar ev yapan adamın evini yıkmıyorsanız, nerede bu adalet? Hak mıdır bu? Biz hata yaptık beledilini ödedik ancak herkese eşit davranılsın”  (Kuzey Ekspres)