61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon’da bir süredir tartışma konusu olan Reşadiye Kavşağında ki viyadük ile Meydan’da bulunan Tanjant Viyadüğünün kaldırılıp kaldırılmayacağı ile ilgili soruya Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu yanıt verdi. 
Başkan Zorluoğlu, “Reşadiye kavşağı ile ilgili olarak Ankara’da Ulaştırma Bakanımıza yaptığımız ziyarette konuyu gündeme getirdik. Buranın hem şehrin silüetine olumsuz etki yaptığını hem de fonksiyonel anlamda çok işe yaramadığını arz ettim. Bende oraya gitim. Yarım saat izledim. Kaç tane araç yukarıdan gidiyor, kaç tane araç aşağıdan, baktım. 15 araç alttan giderken, 1 araç yukarıdan gidiyor. Bu işlevsel anlamda çok da işe yarar viyadük olmamış. Görüntü olarak şehrin adeta önünde set gibi oluşmuş. Bazen şehir ulaşımı, bizim gibi coğrafi anlamda bazı projelere katlanmak zorundadır. Biz bir Konya gibi, Kayseri gibi olamayız. Bizim ulaşımla ilgili yapacağımız her projenin şehrin silüetine olumsuz etkisi olur. Bu Reşadiye Kavşağı için böyle değil. Bunu gördük. Sayın Bakanımıza ettik. Şu anda onun çalışmasını yapıyoruz. Kaldırılabilir mi nasıl kaldırılır? Yapı, Büyükşehire ait değil. Bir noktaya getirirsek paylaşacağım. Bende kaldırılmasından yanayım” dedi. 

MEYDAN VİYADÜĞÜ

Meydan’da bulunan Tanjant Viyadüğü ile ilgili de konuşan Zorluoğlu, “Meydan Tanjant geçiş köprüsü. O daha eski yapı. Zamanında başka çare olmadığı için oradan geçmiş bir yapı. Şehir bunun maliyetine katlanmış. Orayla ilgili bizim proje firmamız bir çalışma yürüyor. Bu proje firması bu işleri bilen firma. Önümüze bir ayrıntılı rapor henüz gelmedi. Şehrin merkezinde olması hasebiyle büyük iş. Değerlendireceğiz” diye konuştu.