Gebze Ticaret ve sanayi Odası, Tüm Kobi Sanayici ve İş adamlarını bir araya getirerek yaklaşık 45 kişilik İş adamı grubunu Trabzon’da ağırladı.
Söğütlü Hilton otelde bir “Çalıştay”  hazırlayan ASKON Trabzon şubesi Başkanı İbrahim Beşir artık Trabzon “DAVOS” olmalıdır dedi. Trabzon her yönü ile bunu hak etmektedir. Yolu ile Turistik alanları ile yaz ve kış Turizmine açık olan “UZUNGÖL”ü ile bunu hak etmektedir. Trabzon dışındaki tüm KOBİ derneklerine buradan sesleniyoruz. Gelin Trabzon’umuza Davos ruhunu yerleştirelim hem siz kazanın hem de Trabzon. 
Burada Sanayimizin kalbi olan Gebze ve Kocaeli gibi iki güzide sanayi bölge başkanlarını ve üyelerini ağırlamaktan son derece memnunuz. Trabzon’umuza hayırlı olsun. Dedi.
Toplantıya, Gebze Ticaret ve sanayi Odası Başkanı, Nail Çiler, TÜKOSİAD Sanayici ve İş Adamları Derneği Genel Başkanı Nurettin Aslantürk, Arsin Organize Sanayi Başkanı Erkut Çelebi, TKDK İl Koordinatörü, Şansal Aydoğdu, Ticaret Odası başkanı Sebahattin Arslantürk de katıldı.
Toplantıda bir konuşma yapan Gebze Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nail Çiler, her konuda Trabzon’a yardımcı olabileceklerini ifade etti. Trabzon’un akıllı şehir olması gerekliliğine vurgu yaptı.
Türkiye’nin her yeri bizim. Trabzon’da olsa Muş’ta olsa bizim için fark etmez. Yatırımcılar çalışacaklar. Bu ülkenin her karış toprağı için çalışacağız. Trabzon da 3 ay 6 ay süren Turizm değil 12 ay süren Turizm şartları oluşturulmalıdır dedi.
TÜKOSİAD Genel başkanı Nurettin Aslantürk ise; herkesin kendisini yenilemesi gerektiği hususunda çağrıda bulundu. Bu bölgede büyük Turizm potansiyeli var. Çok çalışmıyoruz. Çok değerli bir doğada yaşıyoruz. Siyasilerden bir şeyler bekleyelim onların işleri zaten başlarından aşmış. Gelin Trabzon da Turizmi 12 ay yapalım. İş dünyasının Davos’u neden Uzungöl olmasın. Dedi.
Arsin Organize sanayi Bölge Başkanı Erkut Çelebi’de yatırım yapmak isteyen İş adamlarına her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirterek;  Yatırım yapmak isteyen arkadaşlar varsa ASKON Bölgede güzel işlere imza atıyor. Gelin görüşelim. Hep birlikte üretelim dedi.
Daha sonra program plaket töreni ile devam etti. İbrahim Beşir, Nail Çiler, Erkut Çelebi, Sabahattin Arslantürk, Şansal Aydoğdu’ya günün anısına plaket takdim edildi.