61SAAT HABER SERVİSİ- Samet Emirzeoğlu - Hasan Tüncel

Yeni tip Koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 21 Mart'ta kapatılan berberler ve kuaförler, 11 Mayıs itibarıyla hizmete açıldı. Tekrar faaliyete geçen berber, kuaför ve güzellik salonları sürece hazır. Tüm iş yerleri randevu sistemi ile çalışacak.

TEK KULLANIMLIK MALZEMELER
Trabzon’da da koronavirüs tedbirleri kapsamında kendilerine gönderilen çizelgeleri kullandıklarını ifade eden berber esnafı, şunları söyledi: “Tek kullanımlık havlu, önlük, maske ve eldiven alarak önlemlere başladık. Bizim ve müşteriler için iyi oldu. Yeme içme kadar olmasa da bu da bir ihtiyaç. Herkes traşını olarak bayrama mutlu bir şekilde girer” ifadelerini kullandı.

RANDEVU SİSTEMİ İLE ÇALIŞILIYOR
“Bu süreç kapsamında müşteri yoğunluğumuz artı ve talep sayısı oldukça fazla. Artık dükkanlarımızda müşteri bekletemiyoruz. Randevu sistemine döndük. Telefonla irtibata geçerek randevu defterimize kayıt ediyoruz ve ona göre çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”

BERBERLER AÇILMAYABİLİRDİ
Bazı berber esnafı ise, “Bu şartlarda açılma konusunda gereksiz buluyorum. Vaka sayısı bitmiş değil. Sağlık açısından uygun bir durum da değil. Ancak biz yine devletimizin sunduğu şartları uygulayarak vatandaşa karşı hizmetimizi yerine getiriyoruz” dedi.

ÜCRETLERE ZAM GELDİ
Koronavirüs tedbirleri nedeniyle berber ve kuaförlerin ücretlerine bir süre kapalı kalmaları ve iş yapamadıkları gerekçesiyle zam geldi. Trabzon’da da saç sakal ücretinin çizelgede 60 lira olarak belirtildiği ifade edildi. Ancak bazı berber esnafının bu tarifeden daha uygun ücretleri uyguladığı ve diğer esnafın ise geçici olarak zamlı tarifeye geçtiği belirtildi.

YASAK KALKAR KALMAZ GELDİK
Bir müşteri de, “Bizleri kötü etkiledi. Bu süreçte evlere kapandık ve saç sakal birbirine karıştı. Kuaför imkanına erişemedik ve yasak kalkar kalkmaz kuaföre geldik. Önlemleri gördük ve bu bizi memnun etti. İnsanların buraya gelirken problem yaşama gibi düşünceleri oluyor ancak hijyen kurallarını görünce içimiz rahat ediyor” diye konuştu.

VİDEO YÜKLENİYOR...