61 SAAT HABER SERVİSİ-Berkay Güntekin-MHP Konya Milletvekili Esin Kara, yerel seçimlerde 30'a yakın ilde AK Parti ile ittifak yapılacağını belirterek, ''İllerde ittifak yapmamızın sebebi, CHP’nin genel seçimlerde olduğu gibi HDP ile ittifak yapabileceği ve o illerde seçimlerin Ak Parti ve MHP açısından kaybetme riski göründüğü için böyle bir durum ortada'' dedi.

Kara’nın bu açıklamalarının ardından gözler Trabzon’a çevrildi. Trabzon’da da yerel seçimler için herhangi bir ittifak olup olmayacağı soru işareti olurken MHP Trabzon il Başkanı Bekir Sıtkı Tarım 61saat’e yaptığı açıklamada şuanda hiç bir şeyin belli olmadığını belirtti.

MHP Genel Merkezinde yerel seçimler için çalışmaların devam ettiği öğrenilirken MHP Trabzon il Başkanı Tarım “Henüz hiç bir şey belli değil, genel merkez şu an çalışıyor. Her şey il başkanları toplantısında belli olacak. Büyükşehirler için izlenecek yol, yerel seçimlerde yapılacak ittifaklar. Bu toplantının ne zaman yapılacağı belli değil. Bu 1 gün sonrada olabilir 2 hafta sonrada…” ifadelerini kullandı.

Trabzon’da yerel seçimlerde AK Parti ve MHP Ittifakının kaderi Ankara’da yapılacak il başkanları toplantısının ardından belli olacak.