Artvin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Seçkin Kurt, Artvin Ticaret İl Müdürü Bilal Taş ve DOKA Yatırım Destek Ofisi uzmanları, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret ederek Başkan M. Suat Hacısalihoğlu ile görüştü.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nın özellikle turizm alanında yürüttüğü çalışmalar ve projeler ile ilgili bilgi alışverişinin yapıldığı toplantıda, iki oda arasında geçmişten bugüne gelen işbirliğinin önümüzdeki süreçte yürütülecek yeni çalışma ve ortak projelerle geliştirilmesi noktasında görüş birliğine varıldı.

Artvin’in turizm destinasyonları potansiyelini ortaya çıkarmak için TTSO’nun bilgi birikimi ve tecrübesinden yararlanılarak birlikte hareket edilmesi kararlaştırıldı.

TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Trabzon’da turizm konusunda çalışma yaparken tüm bölgeyi düşündüklerini belirterek, “Doğu Karadeniz’i bütün bir turizm destinasyonu olarak düşünüyor ve ona göre hareket ediyoruz. Amacımız buraya gelen yerli ve yabancı turistlerin tüm bölgeyi gezmesini sağlamak böylece bölgede kalış sürelerini uzatabilmek. Artvin gibi özellikle doğa yönünden çok zengin bir bölgedeki turizm potansiyelini de harekete geçirmeyi de bu anlamda çok önemli buluyoruz. Odamızın turizm konusunda yaptığı tüm çalışmaları Artvin TSO ile paylaştık. Her iki il de birbirlerinin tecrübelerinden faydalanarak bölge turizmini geliştirmek için güç birliği yapacak” dedi.