Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Karadeniz Bölge Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Özer, ihracatımızı dünya  ülkelerine ulaştırma mücadelesi veren uluslararası nakliyecilerin sorunlarına dikkat çekerek, yetkililere seslendi.

Özer, "İnsanların ihtiyacı olan malzemeleri onlara ulaştırmak için dünya yollarında şu anda tek TIR şoförleri var. Ülkeler Olağanüstü hal ilan ediyor hayat duruyor fakat nakliye sektörünün geçişlerine dokunmuyorlar çünkü nakliye hareketi durduğu zaman hayatın da duracağını herkes biliyor. Taşıma yaptığımız ülkelerde özellikle Türk plakalı araçlara yaşatılan eşitsizlikler nedeniyle yetkililerimizden bizlere yardımcı olmalarını bekliyoruz" dedi. 
 
Özer, yetkililerin seslerini duymalarını talep ederek, "Ülkemizde karayolu ağına yapılan yatırımlarla yollarımız bir çok ülkenin yol standartlarının üstünde iken maalesef ülkemizdeki  bu güzelim yolları kullanan Türk plakalı araçlar gittiği ülkelerde yaşatılan eşitsizlikler bu eşitsizlikleri görmeyen duymayan yetkililerimiz sayesinde ihracat ülkesi olan ülkemizde maalesef hızla  tam bir yabancı nakliyeci cenneti oluyor.Eşitsizlikler nedeniyle Türk nakliyeciler çalışabilmek taşıma yaptıkları  ülkelerde nakliye firmaları açmak zorunda kalıyor. Ülkemizden eşitsizlikler nedeniyle nakliyecilerimiz SEKTÖR GÖÇÜ yapıyor.Lütfen sesimizi duyun bizleri dinleyin Sayın cumhurbaşkanım. Bizler hiç olmazsa bu kadar iyi diyaloglarımız olan Türk cumhuriyetlerinde  gerçekten artık eşitsizlikler yaşamak istemiyoruz .Türk cumhuriyetilerinin nakliyecileri ülkemize gelişte hiç bir sorun yaşamıyor geçiş ücreti ödemiyor geçiş belge sorunu yaşamıyor hatta yıllardır seslendirmemize rağmen bakanlıklar arasındaki entegrasyon noksanlığı nedeniyle ne otoban nede yazılan trafik cezalarını ödemiyorlar ama bizler bir çok Türk cumhuriyeti ülkelerinde maalesef eşitsizliklere maruz kalıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanım eşitsizliklerin çözümü konusunda tek umudunuz sizsiniz bizler ihracatımızı TR plakalı araçlarla eşit şartalarda çekmek istiyor desteğinizi bekliyoruz . İki ülke tek millet söylemi ile gurur duyduğumuz Azerbaycan nakliyecisi  ne kendi ülkesine nede ülkemize hiç bir ücret ödemeyerek taşımalar yaparken Türk nakliyeciler Azerbaycan'a yaptığı taşımalarda veya transit geçerken 600 USD'ye varan ücretler ödüyor. Azerbaycan'da yaşadığımız bu ücret eşitsizliği Türk nakliye sektörümüzün ne kadar sahipsizlik içinde  olduğunun göstergesidir. 'Her şeyin millisine destek verin' diyen sizleri bile duymayan maalesef yöneticilerimiz var.Bir ülkenin ihracat hedeflerine sorunsuz varması için nakliye sektörünün güçlü olması lazım diye düşünüyor Türk nakliye sektörümüzün çözümü basit eşitsizlikler nedeniyle yok olmaması için bizleri dinlemenizi bekliyoruz sayın Cumhurbaşkanım" ifadelerine yer verdi.