17.01.2021 tarihinde Politik Güğüm köşesinde yer alan haberde şu ifadelere yer verildi;

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun Trabzon Milletvekilleri ve belediyenin A kadrosu ile yaptığı toplantıya Trabzon İl Başkanlığı görevini vekaleten yürüten Hasan Dilekoğlu’nun olmaması bazı eleştirilere neden olmuştu.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu toplantıyı kendisinin tertip ettiğini milletvekillerinin davet edilecek isimlerle ilgili herhangi bir müdahalesi olmadığını kaydederek ‘Milletvekillerimizle yaptığımız toplantıda çalışmalarımızı paylaştım. Ankara ayağında yapılması gerekenleri kendilerine aktardım. Siyasi bir gündem yoktu. Ayrıca bazen il başkanı milletvekilleriyle bir araya gelir, büyükşehir belediye başkanı çağrılmaz. Bazen il başkanı belediye başkanı olarak görüşürüz milletvekilleri olmaz. Bazen de hep birlikte toplanırız. Burada Hasan Beyin şahsıyla veya il başkanlığı makamıyla ilgili bir durum yoktur. Geçen sene de böyle bir toplantı yapmıştık ve Haydar Bey de o toplantıda yoktu. Ancak hepimiz birlikte de toplantılar da yaptık. Konuya göre, gündeme göre yapılır. Dolayısıyla öküzün altında buzağı aramanın bir manası yoktur diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Konuyla İlgili İl Başkanı Hasan Dilekoğlu’da kısa bir bilgilendirme yaparak ‘Sayın Başkanımız Zorluoğlu ile sayın milletvekillerimiz ile istişarelerimiz her zaman oluyor. Toplantıya davet edilmemem gibi bir durum söz konusu değildir, gündeme göre ihtiyaç olduğunda başkanımız bizleri davet eder. Bu tür konularla partimizin polemik konusu yapılması doğru değildir. Biz kendi iç işleyişimizi bir ve beraber olarak en güzel şekilde yürütüyoruz’ ifadelerini kullandı.

Politik Güğüm (17 Ocak 2020)