Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, yarın  Marmara’nın kuzey ve doğusu, Batı Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu, Orta  ve Doğu Akdeniz’in iç kesimleri, akşam saatlerinden itibaren İç Anadolu’nun  kuzeybatısı, Kuzey Ege’nin iç kesimleri, Orta Karadeniz ile Doğu Karadeniz  kıyılarında aralıklarla yağış geçişleri bekleniyor.
Sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların, sabah ve  öğle saatlerinde Marmara’nın doğusu ve Batı Karadeniz kıyılarında (Kocaeli,  Sakarya, Yalova, Bursa,Bandırma, Bilecik, Zonguldak, Düzce, Bartın, Sinop,  İnebolu ile İstanbul’un kuzey ve doğusundaSarıyer, Kilyos, Boğaz hattı, Şile,  Beykoz, Maltepe, Kartal, Pendik, Ümraniye, Sultabeyli, Çekmeköy, Tuzla ve  Ataşehir ilçelerinde), gece saatlerinde Ankara’nın kuzey ilçeleri, Çankırı ve Çorum çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.
Perşembe günü, Orta ve Doğu Karadeniz, İç Anadolu’nun doğusu, Doğu  Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile sabah ilk saatlerde  Ankara’nın doğu kesimleri, Çankırı,Kastamonu çevrelerinde aralıklarla sağanak ve  gök gürültülü sağanak geçişleri görülecek.
Yağışların Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları (Rize, Trabzon, Giresun, Ordu,  Samsun, Artvin) ve Sinop çevreleri ile öğle saatlerinden sonra Doğu Anadolu’nun  kuzeydoğusunda (Kars,Ardahan, Ağrı, Iğdır) yerel ve kuvvetli olması bekleniyor.
Cuma günü, kuzeydoğu kesimlere çekilecek yağışlı havanın, Orta ve Doğu  Karadeniz kıyıları ile Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunda etkisini sürdürmesi, Kars,  Ardahan, Ağrı ve Iğdırçevrelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.
Hafta sonunda ülkenin büyük bir bölümünde yağış beklenmezken, yağış  geçişleri Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunda  görülmeye devam edecek.
İç ve batı bölgelerde mevsim normalleri üzerinde, diğer kesimlerde mevsim  normalleri civarında seyreden hava sıcaklıklarının, yarın kuzeybatı kesimlerde 6  ila 8 derece, Perşembe günü iç ve doğu bölgelerde 4 ila 6 derece azalarak,  genellikle mevsim normallerinde, Akdeniz kıyı kesimlerinde yer yer mevsim  normalleri üzerinde seyredecek.
Rüzgarın önümüzdeki 2 gün boyunca kuzeyli yönlerden Güney Ege kıyılarında  kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-60 km/s), Marmara, Kuzey Ege ve İç  Anadolu’nun kuzeybatısında kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.
Kuzey bölgelerde beklenen yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak, yerel  dolu yağışı, su baskını, ani sel, yıldırım ile Güney Ege kıyılarında görülecek  kuvvetli rüzgar ve yer yer kısa süreli fırtınaya karşı dikkatli ve tedbirli  olunması gerekiyor.