20 bin TL’ye kadar kişilere genellikle teminatsız bir şekilde ihtiyaç kredisi sunulmaktadır. Bu kredilerde herhangi bir ipotek ya da kefil şartı aranmamaktadır. Kişiler onay vermesi halinde doğrudan hesaplarından kredileri tahsil edebilirler ya da şubelerde kimlikleri ile işlem sağlayabilirler.

Bankalar tarafından hem mevcut müşterilere özel teklifler sunulabilmesi hem de yeni müşterilerin çekilebilmesi adına bazı özel çalışmalar yapılmaktadır. Bunlardan en etkilisi ise, kişilere sunulmakta olan özel tekliflerdir. Bu teklifler zaman zaman kredi ve kredi kartı konusunda bazen de mevduat faiz oranları konusunda olmaktadır. Ancak, genellikle bankalara kredi veya kredi kartı konusunda başvuru yapıldığından dolayı bu teklifler bu alanda daha yoğundur. Özellikle de ön onaylı kredi, son birkaç yıl içerisinde banka sicili ve kredi notu müsait olan kişilere sunulan en özel tekliflerdendir.

Ön onaylı kredi, kişilerin daha önceki bankacılık işlemleri göz önünde bulundurularak hazırlanan sonrasında ise kişilerin kredi notu, banka sicilleri, müşteri limitleri, aylık gelirleri ve de aylık yapabildikleri düzenli ödeme miktarları göz önünde bulundurularak sunulan, özel faiz oranı ve ödeme imkanlarıyla da kişilere sunulan tekliflerdir. Bankaların sunmuş oldukları bu kredi teklifi, farklı banka kanalları ile sunulabilmektedir. Örnek verecek olursak, bankanın bu özel teklifini kısa mesaj yolu ile alabileceğiniz gibi, mobil bankacılık uygulaması, internet bankacılığı ya da doğrudan müşteri hizmetleri tarafından yapılacak telefon görüşmesi sonrasında da öğrenebilirsiniz.

Bankanın sunduğu bu ön onaylı teklif iki aşama ile ilerlemektedir. Bunlardan ilki, kişilerin banka sicilleri ve kredi notları ile yapılacak olan incelemedir. Burada genellikle kredi notu ve gelir durumu dikkate alınarak kişilere teklif sunulmaktadır. Eğer kişiler teklifi kabul ederse, genellikle herhangi bir evrak şartı olmadan sadece kimlikleri ile birlikte şubeye gidebileceklerinden ve kredilerini de temin edeceklerinden söz edilmektedir. İkinci aşamaya gelindiğinde ise kişilerin teklifi kabul ederek banka şubelerine gelmesi gerekmektedir. Ön onaylı kredi için işlem yapıldığı zaman, kredi notu durumunuza göre bu teklif yapılmış olsa da geçmiş dönemde bir kredi veya kredi kartı borcunuzda düzensizlik varsa bu durum sıkıntı yaratabilir. Banka sicilinizde takip durumu söz konusu ise ya da mevcut dönemde ödenmemiş bir borcunuz varsa, ne yazık ki kredi başvurunuz sadece ön onay olarak kalacak ve herhangi bir teslimat yapılmayacaktır.

Kişilere sunulan ve ön onaydan geçtiğinden söz edilen bu kredi tekliflerinin cazip olmasındaki temel neden ise, faiz oranlarının uygun ve vade sürelerinin de kişilere kolaylık sağlayacak düzeyde olmasıdır. Ancak, bankalardan bu tarz ön onaylı kredi teklifi alan kişilerin kesinlikle banka şubeleri ile görüşmeden işlem yapmaması gerekmektedir. Çünkü adından da anlaşıldığı gibi, bu teklifler sadece ön onaylıdır. Eğer sunulan özel şartlar varsa ya da kredi sicili durumunuzdan dolayı bu krediyi temin edememe durumunuz bulunmaktadır.

Kaynak site: https://www.kredivepara.com/on-onayli-kredi-nedir/