İSTANBUL (AA) - 3. BNP Paribas International Hackathon etkinliğinin İstanbul ayağı, Türk Ekonomi Bankası (TEB) ev sahipliğinde düzenlendi.

Banka açıklamasına göre, TEB, stratejik ortağı BNP Paribas ile birlikte bankacılık ve finans dünyası için müşteri deneyiminde fark yaratacak girişimci fikirlere destek olmak amacıyla BNP Paribas International Hackaton'un üçüncüsünü gerçekleştirdi.

İstanbul, San Francisco, Paris, Brüksel, Roma, Lüksemburg, Berlin, Varşova, Singapur ve Nanjing olmak üzere 10 farklı şehirde eş zamanlı düzenlenen global yazılım maratonu BNP Paribas International Hackaton'da girişimciler, belirlenen 5 temada aralıksız 48 saat boyunca kod yazarak mobil veya web tabanlı yazılım geliştirdi.

Bu yılın temaları "Müşteri işlem, onay ve talimat yapısının dijitalleşmesi", "Finansal ve finansal olmayan hizmetlerin dijital platforma taşınması", "Müşteri doğrulama ve siber güvenlik uygulamaları için akıllı çözümler", "Firmaların tüm bankalardaki hesap hareketlerini gerçek zamanlı alarak, minimum veri girişi ile nakit akışı takibi ve tahminleme yapılabilecek çözümler" ile "Sigorta satışını artıracak dijital çözümler" oldu.

Bu temalara yönelik olarak proje geliştiren girişimciler, TEB'lilerden ve girişim ekosisteminin öncü isimlerinden mentorluk desteği aldı. Süre sonunda girişimcilerin projeleri, teknoloji ve finans dünyasının önde gelen isimleri, TEB ve BNP Paribas yöneticilerinden oluşan bir jüri tarafından değerlendirildi.

Jüri değerlendirmesinin ardından Endeksa ekibi birinciliği, Kiraplus ekibi ikinciliği ve T2 Software ekibi jüri özel ödülünü elde etti. Geliştirdikleri projelerin tüm haklarının yanı sıra toplamda 50 bin TL'lik para ödülü kazanan girişimciler, TEB Girişim Evi'nden de danışmanlık desteği almaya hak kazandı.

Uzun soluklu bir programın ilk aşaması olarak tasarlanan Hackathon kapsamında, 10 ülkede eş zamanlı olarak tamamlanan 48 saatlik maraton sonunda kazanan girişimci ekip, 10 haftalık dijital eğitim kampı Digital Bootcamp'e katılarak uzmanlarla birlikte projelerini geliştirme imkanı elde edecek.

Geliştirdikleri projeleri aralık ayında Paris'te düzenlenecek olan Demo Day'de BNP Paribas uluslararası jürisinin karşısına çıkarak Türkiye'yi temsil edecek olan girişimci ekibe Demo Day öncesinde özel koçluk desteği verilecek. Hackathon'da seçilen takım ayrıca BNP Paribas'ın 80'e yakın ülkedeki global ağı sayesinde yeni müşterilere ulaşma ve iş birliği şansına da sahip olacak.


- "Girişimcilerle sürüdürülebilir bir bağ kurmayı hedefliyoruz"


TEB İK ve İnovasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Nilsen Altıntaş, ödül töreninde yaptığı konuşmada, şunları kaydetti:

"Adı inovasyonla anılan, Türkiye'nin dört bir yanında yenilikçi fikir ve proje üretilmesi için çalışan bir banka olarak, BNP Paribas International Hackathon'un İstanbul ayağına 3. kez ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Biz TEB olarak kendimizi yeni neslin bankası olarak tanımlıyor, yeni nesil girişimcilere Girişim Evimizle, TEB Özel Melek Yatırım Platformumuzla, TEB Akıl Fikir Yarışması ile ve Kurum içi Girişimcilik programımızla destek oluyoruz.

Fikirlerini hayata geçirme isteği olan girişimcilere fırsatlar sunuyoruz. Onlara eğitim, mentorluk ve koçluk desteği sağlayarak ülke geneline de inovasyon kültürünün yayılmasını hedefliyoruz. International Hackathon'u inovasyon stratejimizin önemli bir parçası olarak görüyoruz. BNP Paribas International Hackathon'un ülkemizde giderek yükselen girişimcilik ekosistemine fayda sağlayacağına ve sektörümüz için gerekli yenilikçi fikirlerin hayata geçirilme süresini kısaltma amacımıza katkıda bulunacağına inanıyorum."