61SAAT SPOR SERVİSİ- Hasan Tüncel

Kadrosuna 10’a yakın oyuncu katıp yeni sezonda şampiyonluğa oynayacak olan Trabzonspor kadrosuna gelecek vaat eden isimleri de katmak isterken Başakşehir’in gelecek vaat eden savunma oyuncusu Cemali Sertel’i transfer listesine ekledi.

Abdullah Avcı’nın Başakşehir’e transfer ettirdiği 21 yaşındaki Cemali deneyimli teknik adam tarafından çok beğeniliyor. 

Sol bek oyuncusunun transferiyle ilgili ilk temaslarını başlatan Bordo Mavilililer Başakşehir’in ligdeki durumunun kesinleşmesiyle birlikte transferdeki net adımlarını atacak. 

500 bin  Euro karşılığında  Eskişehir’e transfer olan Cemali Sertel bu sezon 11 maçta forma giydi. Avcı’nın  talep etmesi durumunda Başakşehir’in Trabzonspor’a kolaylık sağlaması bekleniyor. 

CEMALİ SERTEL KİMDİR? KAÇ YAŞINDA? NERELİ?
6 Ocak 2000'de Hatay'da dünyaya gelen Cemali Sertel, sol bek, stoper ve ön libero mevkilerinde görev alabiliyor. 20 yaşındaki genç futbolcu, sol ayaklı olmasıyla da dikkatleri üzerine çekiyor. Futbol kariyerine 2017 yılında Eskişehirspor altyapısında başlayan Cemali Sertel, uzun yıllar Eskişehirspor'un altyapı takımlarında forma giydikten sonra Başakşehir tarafından 500 bin Euro bonservis bedeli ile satın alındı. 
Başakşehir, genç oyuncuyu 1 sezonluğuna Eskişehirspor'a kiralarken bu yaz tekrar Başakşehir kulübüne döndü. Kariyeri boyunca 52 maçta görev alan Cemali Sertel, 3 gol ve 6 asistle oynadı. 
Cemali Sertel, Türkiye Ümit Milli Takımında da forma giymektedir.