61SAAT SPOR SERVİSİ

Trabzonspor teknik direktörü Abdullah Avcı,  2 - 1 kazanılan Kasımpaşa maçının ardından konuştu.  Fenerbahçe maçını kaybedildikten sonra zihinsel olarak hazırlanmanın kolay olmadığına dikkat çeken Avcı, “
Fenerbahçe maçını geçen hafta kaybettikten sonra 4 gün sonra zihinsel olarak hazırlanmak kolay olmuyor. Bunun dalgalanmalarını yaşadık. Aslında oyun bizim için fırsattı. Puan farkı fazla olabilir. Orada mı kalacağımız yukarısı mı aşağısı mı? Eşik atlama maçıydı. Aslında iyi başladı. Futbol şöyledir. Her anını doğru yaşayacaksın. Hiç bir zaman vaz geçmeyeceksin. Oyunu çok rahat götürürsen, fazla özgüven, kendini iyi hissettiğin an taç atışı, penaltı ve gol. 
Bazen sesimiz yükseliyor, tansiyonumuz çıkabiliyor. Bağırıyoruz, çağırıyoruz ve deneyimden kaynaklı. 
Bugün tekrar döndüler oyuna. Ceza sahasına en fazla girdiğimiz maçlardan birini oynadık. Ama detayları da değerlendirmeliyiz. 
Kazandık, mutluyuz. Bu tarafına bakacağız. Buradan çıkaracağımız dersler var. Trabzonspor takımı, Trabzon şehri hep yukarıda olur. Yarışır. Yine her hafta, her hafta gideceğiz. 13 haftamız var. Her maçı kazanmak, organizasyonu ile ç çıkmalıyız. Anları doğru oynamalıyız. Oyunda kopmalar oldu, ama tekrar oyuna girdiler. 
Güzel bir aileyiz. Tekrar kazanma alışkanlığını kazanmak için bugün önemliydi!” dedi. 

Avcı, sözlerine şu şekilde devam etti: “Oyunun bütününü doğru oynayan takım değiliz. İnişler çıkışlar. Zihinsel durumdan bahsetmiyorum. İkinci yarıda rakip sayısı olarak üstün geliyor. 2- 1 galip. Son dakikalar 8 oyuncuyla geliyor. Atağı sonuçlandırdığında oyunu bitirmiş oluyorsun. Savunmanın merkezi bu anlamda iyi duruyor. Oyuncularım genelde cevap verdiler ama ben biraz detaylı olduğum için her anın doğru olmasını istiyorum” 

ABDÜLKADİR’İN SAĞ BEK OYNAMASI
Abdülkadir Parmak’ın sağ bekte oynaması ile ilgili olarak da Avcı, “Abdülkadir Parmak yetenekli ve teknik kapasitesi yüksek. Bizim bu oyunda daha fazla topa sahip olmalıyız. Bir Ankaragücü maçındaydı. Kendi bana işaret etti. Geç dedim. Oyundaki ilk hamlelerden bir tanesiydi. Gol olmasaydı başka bir hamle olacaktı. Bence hafta arası 4 gün sonra kazanmak önemliydi” diye konuştu.