Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, liglerin devam edilmesi konusunda alınan kararın ardından açıklamalarda bulundu.

Başkan Ağaoğlu 1 oyuncu çıkarmakla önlem alınamayacağını ifade ederek şunları söyledi: "Şimdilik ibaresi var orada. Henüz adı konulamayan nasıl yürütüleceği belli olmayan çok konu var. En basiti maçlar oynanmaya başlandığı anda bir sporcu da korona pozitif çıktı. Federasyonun düşüncesi bu oyuncu oynamayamaz ancak hem sağlık bakanlığını hemde DSÖ’nün yayınladığı talimat var. Yakın temasta bulunduğu insanlar 14 gün süreyle karantinaya alınır. Bir oyuncuyu çıkarmakla önlem alamazsınız. Federasyon sadece takvim belirlemişti. Bu işin karar bağlayıcısı hükümettir. Pek sıkıntılı bir takvim gözükmüyor, eğer şartlar müsait olursa takvim olarak bir haftada 2 maç oynayıp 4-5 hafta içerisinde bu işi bitirmek tercihimiz olurdu. Yayıncı kuruluşunda talepleri doğrultusunda böyle bir takvim belirlemiş. İtirazımız yok."

Tekrar ediyorum kimse de yanlış anlamamsın orada bir “şimdilik” ibaresi var. Sayın TFF Başkanının konuşmalarından ve satır aralarındaki ifadelerden anladığımız kadarıyla yönetim kurulu olarak yaptığımız değerlendirmeyle bunun sadece bir takvim belirleme olduğunu ve olayın sağlık kurulunun hükümet kararına bağlı olduğu anlaşılıyor. 

DEVLETE AKIL VERMEK TERBİYESİZLİKTİR

14 kulüp oynanması 4 kulüp de oynanmaması yönünde görüş belirtmiş, bu 4 kulüpten birisinin Trabzonspor olduğu söyleniyor. Sürecin başından beri sağlıkla alakalı bir sıkıntı var ortalıkta bütün sorumluluk devlettedir. Devletin vereceği karar ne olursa olsun Trabzonspor Kulübü bu karara saygılı olur. Sürecin başından beri başımız nereye gittiyse ayaklarımız oraya gitti. Hİçbir görüş belirtmedik lig lideri olmamıza rağmen. Lig tescil edilsin diye bir ifade de kullanabilirdik. Sorumluluğun devlette olduğu yerde devlete akıl verme gibi bir terbiyesizlikte bugünde bulunmamıştır yarın da bulunmamıştır. Devletin verdiği karara yardımcı olmak saygı duymak hepimizin görevidir.

Sakın bir algı yaratmanın peşinde koşmasın kimse. TFF veya kulüpler birliği isteyen istemeyen kulüplerin ismini zikretmek zorunda kalır. Hiç farklı yerlere oynamadık biz. Devletin alacağı karar neyse Trabzonspor saygı duyar. Ben bu liglerin kesinlikle başlayacağı şeklinde yorumlamıyorum. Dünyada 14 gün kuralı var. Bir kişi pozitif çıkarsa o takım maç oynayamaz. Böyle bir olay çıkarsa ligin devamının nasıl olacağını açık şekilde ifade etmek zorundadır. 

PREMATÜRE BEYİNLERİN ÜRETTİĞİ SENARYO

Trabzonspor bu ligi oynamak istemiyor söylemi ya da yaratılmak istenen algı prematüre beyinlerin ürettiği senaryo gün gelir ki bu tür insanlar o senaryoda figüran oynarlar. Bu insanlar fazla ileriye gidince açıkça ifade etmek zorunda kaldık. Biz yaptığımız işi ciddiye alan bir kulübüz. Sadece başarıya kitlenip ne pahasına olsun başarı, ne pahasına olsun şampiyonluk gibi düşünce içinde olmamıştır olmayacaktır.

Ülkede her şey yolunda giderse açıkta kalan konulara tatmin edici cevaplar verilirse Trabzonspor Kulübü o maçları oynamak için hazır olur. Zaten antrenmanlara da başladık. Hocanın ifadesinden anladığım Pazartesi’nden itibaren günde çift idmanla devam edeceğiz.