Ağaoğlu özetle şu şekilde konuştu: 

3 sene süreç içinde, iyi günümüzde, kötü günümüzde hatta en kötü günümüzde arkamızda ki en büyük destek siz oldunuz. En büyük güç siz oldunuz. Ezberleri bozan, inadıyla karakteriyle azmiyle zafere ulaşan bu takımın arkasındaki en büyük güç sizsiniz sağ olun var olun. 

(Trabzonspor kaptanı Uğurcan Çakır, bu sırada mikrofonu alarak Trabzonspor taraftarlarına 3’lü çektirdi)

FATURASINI BAŞKA KİŞİLERE… 

Bu süreçte çok zor günlerde yaşadık. Ama hiç bir zaman, hiç bir zaman için, kendi yanlışlarımızın, kendi hatalarımızın üstüne örtmek, camiamızın dikkatlerini başka noktaya çekmek için bunun faturasına ne başka kişilere, ne başka kurumlara, takımlara yönelettik. 
Hatalarımız bizim, yanlışlar bizim yanlışlardı. Sizlerden aldığımız güçle o yanlışlardan dönmesini bildik ve bugün burada zafer tablosunu yaşıyoruz. 
Her zaman söylediğim gibi bizler bu takımın biz hizmetçiyiz. 
Bugün burada en büyük ev sahibi olan, en büyük pay sahibi olan, kurucularımız, önceki dönem başkanlarımız, önceki dönem Asbaşkanlarımız, yöneticilerimiz, Kurul Başkanları, yönetim kurulu üyeleri, teknik direktörümüz Abdullah Avcı, teknik heyetimiz, gözümüzün bebeği inançla ezber bozarak bize bu tabloyu yaşatan hepsi de pırlanta futbolcularımız. 
Teknik ekibimiz, sağlık heyetimiz, malzemecilerimizden, şoförlerimiz, aşçılarımız, garsonlarımız, idari personelimiz, medya ekibi bütün hepsinin çok büyük emeği var. Hepsine huzurlarınızda kucak dolusu teşekkür etmek istiyorum. 
Sizlere bu tabloyu yaşattıkları için. 
Kenetlendik, yan yana geldik, omuz omuza, büyük mücadele verdik ve bugün bu zafer tablosunu yaşıyoruz. Kentteki en küçük bireyden, 90 yaşındaki dedemiz, ninemize kadar sadece ülkemiz değil dünyanın dört bir yanında büyük coşku, sabırla Trabzonspor’muzun bu kupayı kaldırmasın bekleyen, içlerinde o inanç ve ateş sönmeyen büyük Trabzonspor taraftarlarına huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum. 
Trabzonspor küllerinde doğdu dediler. Küllerimizden doğmadık. Küllerimizden doğan buysa, kor ateş gibi yanan halimizi düşünün. O ateş hiç sönmedi. O ateş, inanç bugün bize bu tabloyu yaşatıyor. 
Ezberi bozduk, devam edecek, sizlerin desteği ile. 
Büyükşehir Belediye Başkanımız, Ortahisar Belediye Başkanımıza, valimize, ilçe belediye başkanlarımıza, bizimle beraber bu mücadeleyi veren herkese, eğer unttuğum isimler varsa hepsine kucak dolusu teşekkür ediyorum. 
Dava arkadaşlarıma, yol arkadaşlarıma, Ertuğrul Doğan ve bütün yöneticilerimize, geçmiş yönetim kurulları dahil olmak üzere hepsine sonsuz teşekkürler. 
Bu camia o kadar büyük camia ki sabahlara kadar hepsinin isimlerini saysam hakkını ödeyemem.