Trabzon, Fenerbahçe karşısındaki şanssızlık zincirini kırmak için sahaya çıkacak. Bordo-mavililer, son 10 maçtır yenemediği rakibini, pazar günü mağlup ederek kötü seriye son vermek istiyor.

Karadeniz ekibi, bu sezon bordo-mavili takımın başına getirilen Vahid Halilhodzic’le, Hami Mandıralı, Mustafa Akçay, Tolunay Kafkas ve Şenol Güneş’in kötü istatistiklerine bir son vermeyi amaçlıyor. Sarı-lacivertliler karşısındaki son galibiyetini Şenol Güneş yönetiminde 2010-2011 sezonun ilk yarısında 3-2’lik skorla elde eden Trabzonspor, ardından oynadığı 10 maçta, 1’i hükmen olmak üzere 7 mağlubiyet ve 3 beraberlik elde etti.

Trabzonspor, tek galibiyetin ardından Şenol Güneş ile çıktığı 6 Fenerbahçe maçında 4 kez mağlup oldu, 2 beraberlik aldı. Tolunay Kafkas yönetiminde de 2 kez yenilen Karadeniz ekibi, Mustafa Akçay ile berabere kalırken, Hami Mandıralı yönetimindeki karşılaşma ise taraftarların neden olduğu olaylar sonucunda 3-0 hükmen olarak sonuçlandı.

Boşnak teknik adam, oyuncularını müsabakaya motive etmek için yoğun çaba harcıyor. Saha dışı baskıların kendi lehlerine olacağını futbolculara sık sık anlatan Boşnak çalıştırıcı, Fenerbahçe’yi orta sahadaki yoğun presle bunaltmayı planlıyor. Bu nedenle Medjani, Mehmet Ekici ve Sefa Yılmaz’dan daha mücadeleci olmalarını isteyen Hallihodzic’in, Yusuf Erdoğan ve Fatih Atik arasında kararsız kaldığı öğrenildi.