A Milli Futbol Takımı, 2020 Avrupa Şampiyonası (EURO 2020) Elemeleri H Grubu’nda Fransa ile deplasmanda 1-1 berabere kaldı ve 19 puanla liderliğini sürdürdü.

Yaptığı kritik savunma müdahaleleriyle geceye damga vuran Merih Demiral karşılaşma sonrası açıklamalarda bulundu. Asker selamı vererek Mehmetçiğe selam gönderen genç yıldızımız yayıncı kuruluşun mikrofonuna net bir açıklama yaparak:

”Başka söze gerek yok. Ben şunu söylemek istiyorum.. Ne mutlu Türküm diyene. Çok gururluyuz, mutluyuz. Taraftarımız burada bizi yalnız bırakmadı. Allah’ın izniyle Avrupa Şampiyonası’na katılacağız” ifadelerini kullandı. Merih’in bu açıklamaları ve performansı sosyal medyada gecenin en çok konuşulan olaylarından biri oldu.

FORMAYI YERDEN ALARAK ÖPTÜ

Maç içerisinde yaşanan bir pozisyonda forması yırtılan Juventus'ta forma giyen milli futbolcu Merih Demiral formasını değiştirmek için kenara geldi.  Kenara gelirken yere düşen formasını yerden alan genç stoper, formasını üç kere öptü ve öyle giydi.  Merih’in o anları büyük takdir topladı.

Hırsıyla eski milli futbolculardan Alpay Özalan'a benzetilen Merih'in bu hareketi sosyal medyada epey ilgi gördü ve binlerce paylaşım aldı