Transfer çalışmalarına erkenden başlayan Trabzonspor, bilindiği gibi Balıkesirspor’dan Rahmi Anıl Başaran’ın yanı sıra 2 isimle daha ilgileniyor. 
Bu isimler Aly Malle ile Serdar Gücü olarak ifad edilirken her iki isimle ilgili görüşmelerde devam ediyor. 
Balıkesirspor Başkanı Kadir Dağlı transferle ilgili gelişmeleri aktarırken Aly Malle’nin Trabzonspor’un yabancı kotasın takıldığı ortaya çıktı. 


Balıkesirspor Başkanı Dağlı, bu durumu ise şu sözlerle açıkladı: 
“Bordo-Mavililerin Aly Malle transferine de açıklık getiren Dağlı, oyuncunun Udinesse’de ki bonservisini almak için satın alma opsiyonunu kullanacaklarını ifade etti. 
Dağlı, Alı Malle’nin Udinese’de olan bonservisi için satın alma opsiyonunu kullandıklarını ve yazımşmaları yaptıklarını kaydederek,  “Yazışmalarını yaptık. Satın alma opsiyonu bizdeydi. O dönem biliyorsunuz, çok zor transfer dönemi geçirdik.

Son gün 12’ye 1 kala transfer tahtasını açtık. Satın alma opsiyonunu değerlendirdik. Yazışmalarımızı yaptık. Haftaya yazışmalarından dolayı evrakları gelecek. Trabzonspor’un şöyle bir durumu var. Yabancı kotasına bakıyorlar. Aly Malle yabancı kotasına bakılarak değerlendirecek İlk görüşmelerimiz olumlu geçti” dedi.