61SAAT HABER SERVİSİ - Bu doğrultuda çalışmalarımızı ağırlıkta Çin heyetine vermiş bulunmaktayız. Sayın Bakanımızın (Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak) desteğiyle de bildiğiniz gibi Çin heyeti önemli bir kalabalıkla  Trabzon’a geldi. 

Başta Çin Büyükelçisi olmak üzere heyetiyle görüşmelerimize başladık. Daha da önemlisi yarın odamızda Çin heyetiyle ikili görüşmemiz olacak. 

Orada da  Trabzon’da yatırım ve özetlede Yatırım Adası ön plana çıkartılacak. Çinli yatırımcıları ve yatırım adasının bir an önce hayata geçirilmesi doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürmek istiyoruz” dedi. 

Çin heyetinin Trabzon’u sadece turizm yeri olarak düşündüğünü ancak üretim yerlerini gördükten sonra şaşırdıklarını kaydeden Hacısalihoğlu, “Trabzon’un bir üretim yeri olmadığını tahmin ediyorlardı, sadece turizm olarak ön plana çıktığını düşünüyorlardı. 

Ne zaman sanayi filmimiz ekranda görüldükten sonra şaşkınlıklarını ifade ettiler. Bakır tesislerinde ya da diğer konularda iş birliği yapabileceklerini ifade ettiler. 

Çin’in buraya ilgisinin fazlasıyla arttığını özellikle Türkiye üzerinden geçecek olan bu İpekyolu hattının Karadeniz’e bağlanması konusunda, Karadeniz havzasını dikkate almak konusunda görüşlerinin olduğu ortaya çıkıyor” diye konuştu. 

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın Trabzon’da iş dünyası ile de bir araya geldiğini ifade eden Hacısalihoğlu, “Sayın Bakanımız gelmişken iş camiası ile ilgili ayrı bir toplantı daha yaptık. Şehirde ki iş adamlarımızın sorunlarının çözülmesi doğrultusunda sayın bakanımız anında talimatlar verdi. Bankacılık sektöründe sorunlar vardı. . Geçmişte de ne sorunlar varsa ilettik anında çözümünü yaptı. Bu bakımdan sayın bakanımızın toplantıya verdiği değer ve ona attığı pozitifler çok çok fazla. Sayın Bakanımıza şükranlarımızı bir kez daha sunuyoruz buradan” diye konuştu.