Trabzonspor’da Yusuf Yazıcı, performansı ile bir parmak ısırtırken, oyuncunun temsilcileri Adem Cebeci ve Abdurrahman Dereli de genç yıldızın gelecek planlamasında çıtayı yüksek tuttu. Kısa sürede gösterdiği performans ile yerli ve yabancı birçok menajerin kıskacına giren Yusuf için temsilcileri Adem Cebeci ve Abdurrahman Dereli, kararlarını Mesut Özil ve İlkay Gündoğan’ın menajeri Avukat Dr. Erkut Söğüt’ten yana kullandı. Söğüt, Real Madrid, Barcelona, Arsenal, Alman Milli Takımı ve birçok Avrupa devine yakın bir menajer olarak biliniyor.

Hafta sonu Trabzon’a gelen Söğüt, Mesut Özil’in gönderdiği imzalı formayı Yusuf’a getirirken, genç futbolcu da hem Mesut’a hem de İlkay’a imzalı formalarını gönderdi. Taraftar arasında yapılan görüşmeler doğrultusunda Cebeci ve Dereli, Yusuf Yazıcı’nın Avrupa’da ki tüm görüşme haklarını Erkut Söğüt’e verdi. Yusuf’un müthiş bir yetenek olduğunu söyleyen Söğüt, “Geleceği çok parlak ve aydınlık” dedi.
 
Yusuf Yazıcı’nın temsilcileri Adem Cebeci ve Adburrahman Dereli, genç oyuncusun son dönemlerde hem yurt içi hem de yurt dışındaki menajerler tarafından rahatsız edildiğinin altını çizerken, “Avrupa için şu anda erken olduğunu düşündüğümüz gibi, oyuncumuzu koruma, sadece futbola ve Trabzonspor’a odaklanması adına böyle bir hamle yaptık. Yusuf’un bundan sonraki kariyer planlamasında çok yakın dostumuz ve işinin ehli olan Erkut Söğüt ile birlikte hareket etme kararı aldık” dediler.