Bugün Ankara Sıhhiye Meydanı'nda saat 16.30'da teröre karşı büyük yürüyüş düzenlenecek. 'Teröre hayır, kardeşliğe evet' temalı yürüyüş boyunca kardeşlik ve sağduyu mesajı verilecek. Yürüyüşte hiçbir siyasi görüşün veya sivil toplum kuruluşunun simgesi bulunmayacak. Yürüyüşe katılanlar sadece Türk bayrağı taşıyacaklar.

PAZAR GÜNÜ DE İSTANBUL'DA
Sivil Dayanışma Platformu da pazar günü Yenikapı'da Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı Yılmaz ile Başbakan Davutoğlu'nun da katılacağı bildirilen "Milyonlarca nefes, teröre karşı tek ses" mitingi düzenleyecek. Açıklamada, "İstanbul halkını bayraklarıyla beraber omuz omuza, kol kola olmaya, Yenikapı'ya davet ediyoruz" denildi.

KATILACAK STK SAYISI 200'Ü GEÇTİ
Ankara'da bugün düzenlenecek olan 'Teröre hayır, kardeşliğe evet' yürüyüşüne katılımcı sivil toplum kuruluşu sayısı, 200'ü geçti.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, salı günkü basın toplantısında 14 STK olarak Ankara'da Birinci Meclis binasında sona erecek yürüyüş kararı aldıklarını açıkladı. Bu açıklamadan sonra toplantıya katılacağını açıklayan STK sayısı hızla artmaya başladı. Dün öğleden sonra da sayı 217'ye çıktı.

SANATÇI VE FUTBOLCULARIN DA KATILIMI BEKLENİYOR
Toplantıya katılacağını açıklayan STK'lar arasına, Türkiye İhracatçılar Meclisi, Türk Ocakları, Cem Vakfı, Alevi Vakıfları Federasyonu, Türkiye Muhtarlar Federasyonu, Nur Vakfı, Cumhuriyet Kadınları Derneği, Ensar Vakfı, Yeryüzü Doktorları, Bilişim Teknolojileri Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Türkiye Gençlik Ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV), Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED), Gençlerbirliği ve Rizespor Kulübü de eklendi. Sanatçı ve futbolculardan da katılım bekleniyor.