ÇORUM (AA) - Aydın'ın Efeler ilçesinde, hakkında yakalama kararı bulunan zanlı için gittikleri mahallede açılan ateş sonucu şehit olan Jandarma Astsubay Emrah Ünalan için mevlit okutuldu.

Ünalan için memleketi Çorum'un Osmancık ilçesine bağlı Kargı köyünde cuma namazı öncesinde gerçekleştirilen mevlit programına AK Parti Çorum Milletvekili Cahit Bağcı ve AK Parti İl Başkanı Rumi Bekiroğlu da katıldı. Bağcı, duygulu anların yaşandığı camideki programın ardından şehit babası Naci Ünalan, annesi Safiye Ünalan ve eşi Gül Ünalan'ı evlerinde ziyaret etti. 

- Şehit annesi: "Yüzünü okşayacak kimsem yok"

Bağcı'nın ziyareti sırasında ayakta güçlükle duran anne Safiye Ünalan, "Bir tanecik yavrumu kaybettim. İçim yanıyor" dedi. Milletvekili Bağcı'nın yüzüne dokunan anne Safiye Ünalan, "Yüzünü okşayacak kimsem yok" diyerek ağladı.

Bağcı ile bir süre sohbet eden şehidin 9 yaşındaki kızı Eda Ünalan da "En büyük hayalim Türkçe öğretmeni olmak. Okuluma devam edeceğim" ifadesini kullandı.

Şehidin eşi Gül Ünalan ise Bağcı ile görüşmesinin gazeteciler tarafından çekilmemesini talep etti. Şehidin mezarını ziyaret ederek dua okuyan Bağcı, daha sonra gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Bağcı, ziyarette şehit ailesine Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun taziye dileklerini ilettiklerini belirtti. Emrah Ünalan'ın bir kanun görevini yerine getirdiği sırada şehit olduğunun altını çizen Bağcı, eşi Gül Ünalan'ın olayla ilgili bazı endişelerini kendilerine ilettiğini ifade etti.

- "İhmal varsa soruşturma talep edeceğiz"

Şehit ailesinin endişe ve taleplerini dinlediklerini anlatan Bağcı, şunları kaydetti:

"Ailemizin ziyaret sırasında bazı dilekleri ve talepleri oldu. Özellikle şehidimizin eşi Gül Ünalan, bu olayın meydana gelişi ile ilgili olarak endişe ve kaygılarını bizlere iletti. Biz de bunların takipçisi olacağız. Hem İçişleri Bakanımıza hem de Başbakanımıza konuyu aktararak bu konudaki operasyon sürecinde varsa eksiklikler, yanlışlıklar, hatalar ve ihmaller, bunlarla ilgili gerekli soruşturmanın yapılmasını talep edeceğiz."

Şehit ailesinin bu konudaki taleplerinin takipçisi olacaklarını ifade eden Bağcı, gerekli yerlere şehit ailesinin endişelerinin iletileceğini dile getirdi.

Şehit eşi Gül Ünalan'ın memleketi Eskişehir'e gitmeyip kayınpederi ve kayınvalidesi ile yaşamayı tercih ettiğini, bu davranışın da takdir edilmesi gerektiğini kaydeden Bağcı, ailenin birbirine sarıldığını vurguladı.

Bağcı, şehit kızı Eda Ünalan'ın eğitimiyle ilgili gerekli desteklerin sağlanacağını sözlerine ekledi.

- Olay

Kayınpederini öldürmek, kayınbiraderini ve eşini yaralamak suçlarından hakkında yakalama kararı bulunan H.T'nin 28 Ocak'ta Eğrikavak Mahallesi'nde olduğu bilgisini alan jandarma ekipleri mahalleye gitmiş, açılan ateş sonucu yaralanan Jandarma Uzman Çavuş İrfan Yüksel Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesine kaldırılmış, kendisine ulaşılamayan Jandarma Astsubay Emrah Ünalan için arama çalışması başlatılmıştı. Arama çalışmaları sonucunda Aydın il sınırında İzmir'in Ödemiş ilçesine bağlı Hamamköy Mahallesi'nin Çakmaklıardı mevkisinde Ünalan'ın cenazesine ulaşılmıştı. H.T. olayın ardından kaçmıştı.