Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde yapımı devam eden Türkiye’nin ikinci büyük barajı olan Silvan Barajı’nda, PKK’lılar not bıraktığı gerekçesiyle çalışmaların durdurulduğu ileri sürüldü.
Silvan-Kulp ilçeleri arasında yapımı devam eden Türkiye’nin en büyük sulama projesi olan Silvan Barajı inşaatının, PKK tarafından yapılan tehditler üzerine yüklenici firmalar tarafında baraj inşaat çalışmaları durduruldu. Firma yetkilileri açıklama yapmazken, alınan bilgilere göre, daha önce PKK’lılar tarafından yapılan tehditleri umursamayan firma yetkilileri, çalışmalarına devam edince PKK’nın bu kez bir inşaat mühendisini kaçırarak, inşaat alanına not bıraktığı öne sürüldü.
PKK’nın bıraktığı notta inşaat çalışmalarının durdurulması gerektiği yazarken, firma yetkilileri inşaat çalışmalarını durdurarak, araçlarını ise Bayrambaşı Mahallesi’ndeki şantiyeye çekti.

TEMEL ATMA TÖRENİNE 4 BAKAN KATILMIŞTI
Silvan ve Ambar barajları ile Silvan Sulama Tüneli’nin temel atma töreni Silvan Kaymakamlığı önünde gerçekleşmiş, törene Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile AK parti Diyarbakır milletvekilleri katılmıştı.
(İHA)