BARTIN (AA) - Bartın'da, "'Ebeler İçin Güncel Yaklaşımlarla Doğuma Bakış" eğitim programı düzenlendi.

Bartın İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, hastanede doğum hizmetlerinin güçlendirilmesi, anne adaylarının doğum eylemini sağlıklı ve güvenli şartlarda gerçekleştirmeleri, ebelerin doğumlarda daha etkin rol almaları ve normal doğumun yaygınlaştırılması amacıyla eğitim programı başlatıldığı ifade edildi.

Bartın Devlet Hastanesi ile Karabük Üniversitesi Rektörlüğü arasında imzalanan protokol ile kurumda çalışan tüm ebelere yönelik teorik ve uygulamalı 10 gün süreyle eğitim verileceği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü Sağlık Bakım ve Hasta Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Ebeler İçin Güncel Yaklaşımlarla Doğuma Bakış' eğitim programının 15 ebenin katılımıyla birinci turu tamamlanmıştır. Eğitim sonunda, hastanemiz Başhekim Yardımcısı Uzman Dr. Betül Hatipoğlu ve Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Aslıhan Yılmaz ile Karabük Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Nazan Karahan ve öğretim görevlisi Dürdane Yılmaz’ın katıldığı törenle eğitimi tamamlayan ebelere sertifikaları takdim edilmiştir. Hastanemizde düzenlen eğitim programında toplam 60 ebenin eğitim alması planlanmaktadır."