BARTIN (AA) - Bartın'da etkili sağanak nedeniyle Ulus ve Kumluca belde merkezinde birçok iş yerini su bastı. Kentte sel riskine karşı kriz masası oluşturuldu.

Kentte yaklaşık 1 saat etkili olan sağanak nedeniyle Ulus ilçesine bağlı Kumluca beldesinde derenin taşması sonucu cadde ve sokaklar su altında kaldı.

Sel nedeniyle beldede ulaşım da sağlanamadı. Karayolları ekipleri yolları açmak için çalışma başlattı.

Kumluca Belediye Başkanı İsmail Can, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 1 saat yağan yağmur sonrasında belde merkezinden geçen derelerin taşması sonucu caddelerin göle döndüğünü söyledi.

Yaşanan sel sonrasında alt ve üst yapıda ciddi hasar oluştuğunu ifade eden Can, "Sel suları yavaş yavaş çekilmeye başladı. Sabah saatlerinde hasar tespit çalışmalarına başlayacağız. Çok sayıda iş yerini de su basan beldemizde uzun yıllardır böyle bir durum yaşanmamıştı" dedi.

- Kriz masası oluşturuldu

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın da Bartın Irmağı’nda taşma riskine karşı kriz masası oluşturduklarını belirterek, gece boyunca sel riskine karşı hazır beklediklerini anlattı.

Sağanak nedeniyle şu ana kadar can ve mal kaybının yaşanmadığını dile getiren Akın, "Özellikle ırmak kenarında oturan ve evlerine su girme ihtimali bulunan vatandaşlarımızın dikkatli olmasını istiyoruz" diye konuştu.