ÇORUM (AA) - Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "Bazı batılı liderlerde de Türkiye lideri Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Beyfendiye karşı bir kompleksi görüyoruz. İşte Gabriel bu kompleks içinde bir kişi. Hem hadsiz hem çapsız hem seviyesiz. Kendi halkını ve kendi ülkesini küçük düşürüyor bu çapsızlığıyla." dedi.

Bozdağ, AK Parti Çorum İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda, bugünün, ecdadın Anadolu'nun kapılarını açtığı Malazgirt Zaferi'nin yıldönümü, aynı zamanda Anadolu'nun düşman işgalinden kurtarılmasında çok önemli bir yere sahip olan Büyük Taarruz'un başladığı gün olduğunu hatırlattı.

İki zaferde de milletin liderlerinin arkasında olduğuna işaret eden Bozdağ, "Millet ayağa kalktı, o gün Alparslan'ın arkasında saf tutup dünyanın güçlü devlerini nasıl yendi ve bu memleketi bize vatan kıldıysa Atatürk'ün arkasında saf tutan aziz milletimiz, ülkemiz dört bir yandan işgal edilmişken, tüm düşmanları Anadolu'dan kovdu ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni kurdu. Aradan geçen 100 yıl sonra bu sefer de aziz Türk milleti hain darbecilere karşı Türkiye'nin lideri Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın arkasında yediden yetmişe bir oldu, beraber oldu, darbeyi darbecileri, onları kullanan arkasındaki güçleri ve tüm Türk düşmanlarını o gün bir kez daha yendik. İnşallah bundan sonra da bu milletin karşısına çıkacaklar bir Osmanlı tokadını daha yiyecek, başka zaman çıkanlar yine bu tokadı yemekten kurtulamayacaklar." diye konuştu.

- "Atatürk'ün de Cumhurbaşkanımızın da yürürken sağında solunda alçaklar olmadı"

Konuşmasında Kılıçdaroğlu'nun "Adelet" yürüyüşüne de değinen Bozdağ, şöyle devam etti:

"Ankara'dan İstanbul'a yürüyor ama yürürken samimi değil. 15 Temmuz'da olduğu gibi. Hani diyordu ya 'Ben tank görürsem üstüne çıkarım, korkmayın darbe falan olmaz.' diye konuşuyordu. Tankı gördü Atatürk Havaalanı'nda kapıdan geri döndü, sonra ayarlamalar yapıldı tanklar kenara çekildi, Sayın Kılıçdaroğlu sıvıştı, 'belediye başkanının evine gittim' diyor. Orada perdeleri de indirip kimsecikler görmesin diye olup biteni televizyondan izliyor. Demokrat insan böyle mi olur, milletine inanan insan böyle mi olur? 'Hak, özgürlük adalet' diyen böyle mi olur. Ben şimdi soruyorum, Ankara'dan İstanbul'a yürüyünce FETÖ'cülerin, 'Genel Başkandı, lider oldu' dediği adam, bu saklanırken, kaçarken gizlenirken neydi o zaman? Lider Recep Tayyip Erdoğan gibi olur. Ölmeyi şereflerin en büyüğü olarak görüp ölüme uçmayı göze alınca olur. Halkın önüne düşüp, tanka, topa karşı yürümekle olur. Atatürk de öyle lider oldu. Anadolu'yu işgal edenlere karşı, milletin önünde yürüdüğü için lider oldu. Atatürk'ün de Cumhurbaşkanımızın da yürürken sağında solunda PKK'cılar, FETÖ'cüler, bu millete düşmanlık yapan alçaklar hiçbir zaman olmadı. Bundan sonra da Allah'ın izniyle olmayacaktır."

Türkiye'ye hainlik edenlere hesap soracaklarını söyleyen Bozdağ, dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar yargı önüne getireceklerini vurguladı.

- "Gabriel Türkiye'ye gelirse şehir hastanelerinde onu emin olun tedavi ederiz"

Bozdağ, 2019'da yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin Türkiye'nin geleceği ve istikrarı açısından büyük önem taşıdığını söyledi.

Seçimlerin, bazı batılı ülkelerin de gündeminden hiç düşmediğini dile getiren Bozdağ, "2019'da kimin Cumhurbaşkanı olacağı Almanya'nın en büyük meselesi olmuş. Sadece Almanya'nın değil başka ülkelerin en büyük meselesi olmuş durumda. Yahu size ne? 2019'da Türk halkı Almanya'nın cumhurbaşkanını ya da başka bir ülkenin cumhurbaşkanını seçmeyecek. Biz kendi cumhurbaşkanımızı seçeceğiz. Bizim cumhurbaşkanımızdan size ne?" diye konuştu.

Bozdağ, Alman Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel'in açıklamalarına ilişkin ise şu ifadelerde bulundu:

"Bazı batılı liderlerde de Türkiye lideri Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Beyfendiye karşı bir kompleksi görüyoruz. İşte Gabriel bu kompleks içinde bir kişi. Hem hadsiz hem çapsız hem seviyesiz. Kendi halkını ve kendi ülkesini küçük düşürüyor bu çapsızlığıyla. Yahu sen kimsin, Türkiye'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kim? Sen yan yana nasıl kendini koyarsın? Bakın bu çapsız adamların, kompleksli insanların ortak bir özelliği var. Güçlüye çatarak, güçlüye saldırarak, halkın, herkesin sevdiğinin üzerine hücum ederek kendisine güç devşirme hastalığı var. Ama bu hastalığın da tedavisi yok ne yapalım. Ama Gabriel Türkiye'ye gelirse şehir hastanelerinde onu emin olun tedavi ederiz. Onun için ben Türkiye'ye davet ediyorum. Bu kompleks hastalığını tedavi edecek Türkiye'de çok iyi uzmanlar var, çok iyi hekimlerimiz var. Onu tedavi ederler."

- "Yatıyorlar, kalkıyorlar dertleri Türkiye"

Batılı ülkelere seslenen Bozdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Almanya Türkiye'siz seçim yapamıyor, Hollanda Türkiye'siz seçim yapamıyor, Avusturya Türkiye'siz seçim yapamıyor, İngiltere Türkiye'siz Brexit oylamasını yapamadı. Yahu siz kendi ülkenizde seçim yapıyorsunuz. Türkiye'nin cumhurbaşkanı sizin dilinizde niçin malzeme oluyor. Türkiye'nin hükümeti, Türkiye'nin politikaları sizin bir ilinizin, ilçenizin işlevi, politikası gibi değildir. Niçin öyle görüyorsunuz. Sizin seçimlerinizde Türk halkı mı oy verecek? Siz Türkiye'ye mi başbakan olacaksınız, Türkiye'ye mi dışişleri bakanı olacaksınız? Neden yatıyor kalkıyor Türkiye ile Türkiye'nin cumhurbaşkanı ile uğraşıyorsunuz? Bırakın Türkiye'yi, Türkiye'nin cumhurbaşkanını, kendi milletinize bakın. Siz Almanlarla uğraşın. Almanların sorunlarıyla uğraşın, artan ırkçılıkla uğraşın, artan yabancı düşmanlığıyla, artan İslam düşmanlığıyla uğraşın, artan aşırıcılıkla uğraşın. Her geçen gün yükselen faşizm ile uğraşın. Ama yok yatıyorlar kalkıyorlar dertleri Türkiye."

- "Türkiye'ye karşı ikili siyaseti herkesin bırakması lazım"

Türkiye'nin Avrupa Birliği üyelik sürecine de değinen Bozdağ, "Türkiye 54 yıldır AB'nin kapısında bekliyor. Diyorlar ki biz Türkiye'yi alalım, almayalım. Yahu siz Türkiye'yi aldınız mı? 54 yıl AB'nin kapısında bekletilen Türkiye dışında ikinci bir ülke var mı? Yok. AB kriterlerini yerine getirdiği halde oyun devam ederken Türkiye'nin önünü kesmek için sürekli kural değiştiren, iki yüzlülüğü yapan başka bir şey var mı? Türkiye Avrupa'yı hiç aldatmadı. Bugüne kadar hangi sözü verdiyse o sözü tuttu ama bunlar hep Türkiye'yi aldattılar." dedi.

AB'nin mülteciler, mültecilere yardım, vize serbestisi, fasılların açılması konularında sözünü tutmadığını dile getiren Bozdağ, "Görüntüleri başka, söyledikleri başka, icraatları başka oldu ama biz buna rağmen Türkiye olarak istikametimizi değiştirmedik. Burada samimi olması gereken varsa AB üyesi ülkelerdir. Türkiye'ye karşı ikili siyaseti herkesin bırakması lazım. Açık ve net olması lazım. Bizim bir kaygımız yok. Bugüne kadar Türkiye bu gücün kudretin sahibi olduysa AB üyesi olarak değil üye olmadan bu gücün sahibi oldu. Bundan sonra da Allah’ın izniyle Türkiye kendi yolunu kendi belirleyecektir." diye konuştu.

Konuşmasının ardından Bozdağ'a partililer tarafından plaket takdim edildi. Kongreye AK Parti Çorum Milletvekilleri Salim Uslu, Ahmet Sami Ceylan, Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, İl Başkanı Mehmet Karadağ da katıldı.

(Bitti)