Bu meraklarını giderebilmeleri ve çocuklarının cinsiyetini tahmin edebilmelerine dair metotlardan faydalanacaklardır. Bu anlamda farklı takvimler dahilinde hesaplamalarda bulunarak, ortaya çıkan ihtimalleri de değerlendirmeye alacaklardır. Rus takvimi de bunlardan bir tanesi oalcak ve yaşa göre hesaplanacak olan bir yöntem olarak öne çıkacaktır. Bu takvim dahilinde anne ile babaların yaşlarının yanı sıra annenin son regl olma tarihi de önemli bir yer tutacaktır. Böylelikle bu hesaplamalar neticesinde çocukların cinsiyetine bağlı olan ihtimaller de kısa sürede ortaya çıkabilecektir. 

Rus takviminin yanı sıra farklı uygulamalar da çocukların cinsiyetini öğrenebilme konusunda etkili bir yer tutacaktır. Çin takvimiyle bebek cinsiyeti hesaplamak da oldukça kolay bir şekilde gerçekleşebilecek türdendir. Anne odaklı olarak gerçekleştirilecek hesaplamalar ışığında bebeklerin cinsiyetini erkenden tespit edebilmek söz konusu olacaktır. Bu takvim doğrultusunda annelerin ocak ya da şubat aylarında doğmaları halinde yaşlarına 1 eklemeleri gerekecektir. Öte yandan mart doğumlu olmaları halinde de 2 ekleyerek, var olan tablodan gerekli değerlendirmeleri yapabileceklerdir. Ay odaklı olarak gerçekleştirilen bu tahminlerde genel olarak tutarlı olasılıklar kendini gösterebilecektir. İhtimaller genelinde olsa da çocuğun hangi cinsiyetle doğacağına dair bir sonucun kesin olarak alınması gibi bir gelişmenin yaşanması mümkün olacaktır. 

Her iki takvim kadar Japon takvimi de bebek bekleyen çiftlerin genel olarak yöneldikleri bir yöntem olarak adlandırılabilecektir. Bu yöntem nezdinde de kişilerin belirlenen kriterler doğrultusunda hesaplamalarını gerçekleştirmeleri istenecektir. Anne ve babaların yaşlarının kesiştiği tablo noktasında bebeğin hangi ihtimalle erkek hangisiyle kız olacağının yüzdeleri yer alacaktır. Bu doğrultular ışığında bebek bekleyenlerin, ön hazırlık yapmaları doğrultusunda erken adımlar atabilmeleri de mümkün olacaktır. Öte yandan bebeklerin cinsiyetlerine dair ortaya çıkan heyecan ve meraklarını bir nebze de olsa giderme fırsatı yakalayabileceklerdir. Genellikle verilen ihtimallere uyumlu olarak sonuçlar çıkabilecek ve doğru bir tahmin yürütme aracı olarak bu hesaplamaların gündeme geldiği de söylenebilecek bir durum olarak adlandırılacak türde olacaktır.