İSTANBUL (AA) - Ödeme teknolojileri şirketi Cardtek, Deloitte tarafından Türkiye'nin en hızlı büyüyen teknoloji şirketlerinin belirlendiği Fast50'de iki alanda ödül kazandı.

Cardtek'ten yapılan açıklamaya göre, küresel çapta teknoloji çözümleri sunan şirket, Deloitte'un bu yıl 12'ncisini gerçekleştirdiği ve Türkiye'nin en hızlı büyüyen teknoloji şirketlerini belirlediği "Deloitte Teknoloji Fast 50 Türkiye 2017 Programı"nda yer aldı.

Kuruluşların 2013-2016 döneminde net satış gelirlerinde kaydettikleri büyümeye göre yer almaya hak kazandıkları programda Cardtek, "donanım" ve "processing" olmak üzere 2 alanda ödül alma başarısı gösterdi.

Cardtek Üst Yönticisi (CEO) Turgut Güney, şirketin 8 kez art arda Deloitte tarafından en hızlı büyüyen teknoloji şirketleri arasında gösterilmesinin büyük bir gurur kaynağı olduğunu bildirdi.

Türkiye'de doğan Cardtek'in ödeme sistemleri dünyasında global listede ilk 10 şirketten biri olmak üzere çalıştığını aktaran Güney, şunları kaydetti:

"Bu doğrultuda Amerika, Avrupa, Orta Doğu ve Asya'daki ofislerimiz ve yetenekli ekiplerimizle uluslararası çapta ilklere imza atıyoruz. Güçlü iş ortaklarımızla uzmanlığımızı lokal beklentiler ve ihtiyaçlara göre tasarlayarak dünyanın dört bir yanına sunuyoruz. Son bir yılda Hindistan'dan Dubai ve Kanada'ya dek pek çok farklı ülkede elde ettiğimiz başarılar da bu vizyon doğrultusunda güçlü adımlarla ilerlediğimizi kanıtlıyor."

Güney, sağladıkları istikrarlı büyüme ve gelişimin Deloitte'in teknoloji dünyasına ışık tutan platformu Fast50 tarafından 8 yıldır üst üste tescillenmesinin hedeflerine doğru daha güçlü adımlarla ilerleme konusunda kendilerini cesaretlendirdiğini dile getirdi.


- Cardtek'in uluslararası projeleri


Cardtek, Dubai'de dünyanın ilk ülke çapında kullanılmak üzere tasarlanan ulusal cüzdanının yazılım tedarikçisi olarak projenin hayata geçmesinde yer aldı. "EmPay" adı verilen bu proje ile Birleşmiş Arap Emirlikleri'nde su, elektrik, gaz abonelikleri, sadakat programları, okullar, restoran zincirleri, taksiler, yurt dışı para transferleri ve daha birçok alanda ödemeler, giyilebilir cihazlar üzerinden yapılabilecek şekilde tasarlandı.

Şirket, ayrıca Hindistan'ın en kalabalık üçüncü şehri Bangalore ve önemli turizm merkezlerinden Kochi'de hayata geçirilen "Temassız Toplu Taşıma Akıllı Kart Projesi" kapsamında çözüm tedarikçisi olma başarısını gösterdi. Tüm ülkeye yayılması planlanan bu sistem, tek bir mobil cüzdan ile hem ulaşım hem de diğer ödeme işlemlerinin yapılabilmesine olanak sunuyor. Böylece şehir sakinleri tek bir kart ile ulaşımdan alışverişe, e-ticaretten restorana pek çok farklı alanda ödeme işlemlerini hızlı, kolay ve güvenilir bir şekilde yapabilecek.

Cardtek'in yeni hedefleri arasında ise otomotiv üreticileri ile güvenli mobil ödeme konusunda uluslararası çapta gelişim sağlamak bulunuyor. Cardtek bu doğrultuda benzin, otopark ya da araçlara hizmet veren restoranlar için araçtan ayrılmadan ödeme yapılmasını mümkün kılacak çözümler üzerinde çalışıyor.