TRABZON (AA) - Trabzon'un Ortahisar ilçesinde çıkan tartışma sonucu birbirlerinden şikayetçi olan işçi ile işveren, savcılık aracılığıyla uzlaşmaları üzerine davalık olmaktan kurtuldu.

Alınan bilgiye göre, nisan ayında M.Ö (35), daire tadilat işi için anlaştığı Y.Ş (32) ile işi yapmadığı ve telefonlarına bakmadığı iddiasıyla Ortahisar ilçesi Sanayi Mahallesi'ndeki iş yerine giderek tartıştı.

Tartışmanın büyümesi sonucu taraflar birbirlerinden yaralama ve hakaret iddiasıyla şikayetçi oldu. Bunun üzerine Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldı.

Soruşturma sürecinde tarafların uzlaşması için savcılıkça hukuk bilgisine sahip bir uzlaştırmacı görevlendirildi. Uzlaşmaları amacıyla bir araya getirilen taraflardan Y.Ş, M.Ö'nün Trabzon Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğüne bağlı bir çocuk evine, kimsesiz çocukların kullanması için spor malzemesi yardımında bulunması, M.Ö ise Y.Ş'nin kendisinden özür dilemesi halinde uzlaşabileceğini söyledi.

Tarafların uzlaşmayı kabul etmeleri ve M.Ö'nün, kimsesiz çocuklar tarafından kullanılmak üzere kuruma bir miktar futbol ve basketbol topu yardımında bulunması, Y.Ş'nin de M.Ö'den özür dilemesi üzerine düzenlenen uzlaşma raporunu inceleyen savcılık, soruşturma dosyasında "takipsizlik kararı" verdi.

Böylece taraflar hakkında dava açılmadı.

Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı Medya İletişim Bürosundan, konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, 'Uğraşma uzlaş' sloganıyla bir süre önce Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı bünyesinde kurulan Uzlaşma Bürosu sayesinde birçok vatandaşın mahkeme sürecine gelmeden suçtan doğan zararlarının giderildiği belirtildi.