ÇORUM (AA) - Çorum Belediyesince muharrem ayı dolayısıyla kentin farklı bölgelerinde aşure dağıtıldı.

Geleneksel olarak gerçekleştirilen etkinlikte, Hürriyet Meydanı, Milönü, Yunus Emre Parkı, Bahabey Caddesi, Huzur Cami ve Yazıçarşı Kavşağı'na kurulan stantlarda vatandaşlara 1,5 ton aşure ikram edildi.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Hürriyet Meydanı'ndaki stantta vatandaşlara aşure dağıttı, onlarla sohbet etti.

Külcü, aşure dağıtımının ardından yaptığı açıklamada, muharrem ayının halkın birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştirmesine vesile olmasını diledi. Kerbela'da bin 337 yıl önce yaşanan hadisenin halen Müslümanların canını yaktığını, Müslümanların Kerbela'dan bir çok ders çıkartması gerektiğini ifade eden Külcü, şunları dile getirdi:

"Eğer biz Kerbela'yı doğru anlayabilmiş olsaydık, inanıyorum ki 15 Temmuz yaşanmazdı. 15 Temmuz'da da yine içimizde olan insanlar, ne yazık ki farklı emelleri, arzuları, arayışları için bu ülkenin, milletin menfaatleri yerine farklı mihraklarla iş birliği yaparak bir liderlik arayışına, devleti, iktidarı ele geçirme arayışına girmişler. Kerbela'da nasıl şehitler vermiş isek o gece de 249 kardeşimizi şehit verdik. Dünyanın dört bir yanı bir Kerbela haline geldi. Mısır'dan tutun, Suriye'ye, Libya'dan tutun, Yemen'e, Gazze'den tutun, Arakan'a kadar dünyanın dört bir yanında Müslüman kanı akıyor. Bin 337 yıl önce yaşananlar ne kadar büyük acı ise bugün yaşadığımız bu olaylar da Müslümanlar için o kadar büyük bir acıdır."

Bu olayların yaşanmaması için birbirine daha çok inanan, güvenen Müslüman devletlerin ve liderlerin, olaylar karşısında duruş sergileyebilen insanların varlığına ihtiyaç olduğunu söyleyen Külcü, "Türkiye bu anlamda hamdolsun çok iyi bir liderlik örneği ortaya koyuyor. Ülke olarak da Cumhurbaşkanımız da fevkalade güzel bir örnek liderlik ortaya koyuyor." diye konuştu.

Vatandaşlar da aşure ikramı için Külcü'ye teşekkür etti.